Jović ruši Atletiko za prvi trofej u Madridu

Autor: Todor Petković

Sport

11.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za madridski obračun u Džedi! Fudbaleri Reala iz Madrida ukrstiće u nedelju (19.00) koplja sa gradskim rivalom Atletikom u finalu Superkupa Španije, a biće to prilika za srpskog reprezentativca Luku Jovića (22) da se domogne prvog trofeja u "kraljevskom klubu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luke... Modrić i Jović

Kako je prvi špic Reala Karim Benzema rovit zbog problema sa povredom, očekuje se da će Srbin biti u startnoj postavi tima Zinedina Zidana baš kao i u duelu protiv Valensije (3:1).

Tada se Luka nije upisao u strelce, ali je zabeležio asistenciju za prelep gol Luke Modrića, što je bilo dovoljno da zasluži pohvale trenera Zidana. Mnogo više drame do finala prošao je Atletiko, koji je u spektakularnom meču eliminisao Barselonu sa 3:2, a svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu.

Iako nije postigao gol, duel je obeležio mladi napadač "jorgandžija" Žoao Feliks, koji je uspeo da isprovocira udarne igle Katalonaca Lionela Mesija i Luisa Suareza. Ukoliko "kraljevski klub" trijumfuje, doći će do 12. trofeja u Superkupu, dok se Atletiko nada da će šesti put podići trofej koji je više stvar prestiža na Pirinejima.

Ovo će biti prvo finale Superkupa Španije van teritorije te zemlje, a organizatori iz Saudijske Arabije su dogovorili da i narednih šest godina budu domaćini pomenutog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading