Fulam bez Mitra srušio premijerligaša, Norič ima novog heroja, Votford ispustio 3:0!

Autor:

Sport

04.01.2020

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobede u mečevima treće runde FA kupa ostvarili su Brentford, Šefild Venzdej, Fulam, Oksford, Norič i Sautempton.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Tranmera posle gola protiv Votforda

Fudbaleri Fulama slavili su u meču treće runde FA kupa protiv Aston Vile rezultatom 2:1.

Fulam je poveo na Krejven Kotidžu u 54. minutu golom Nokarta. El Gazi je izjednačio u 63. minutu, a konačnih 2:1 postavio je Hari Arter u 74. minutu

Prošlosezonski polufinalisti FA Kupa Šefild Venzdej je u gostima savladao Brajton 1:0, a jedini strelac na meču bio je Rič u 65. minutu. Meč je obeležila i povreda kapitena i najboljeg strelca Šefild Venzdeja Stiven Flečer.


Brentford je pred svojim navijačima takođe sa 1:0 pobedio Stouk, a pobedonosni pogodak postigao je Markondes u 43. minutu.

Sautempton je sa 2:0 na Sent Meri stadionu trijumfovao protiv Hadersfilda. Smolboun je u 47. minutu iskoristio asistenciju Longa i doneo prednost svom timu, dok je konačnih 2:0 postavio Vokins u 87. minutu.

Posle šest sezona u kojima u su svaki put zaustavljeni u trećoj rundi FA kupa Norič je konačno uspeo da prekine crnu seriju i dođe do pobede na strani protiv Prestona sa 4:2.

S obzirom na to da u timu nije bilo povređenog prvog napadača Pukija priliku da zaigra od prvog minuta imao 18-godišnji Adam Ida, koji je na kraju bio heroj velikog trijumfa postigavši het-trik.

Ono što je zanimljivo, to su mu bili prvi golovi u seniorskoj konkurenciji i tek drugi start u karijeri.

Ida je pogodio posle 85 sekundi, na asistenciju Štipermana, potom u 38. nakon očajnog ispucavanja golmana Konora Riplija, a potom i sa penala u 61. minutu koji je sam iznudio.

Gol za Norič postigao je i Ernandez u 28. minutu, dok su precizni za domaći tim bili Bili Bodin u 48. minutu i Džoh Harop u 84. minutu.

Kardif i Karlslaj odigrali su 2:2 i ponovo će odmeriti snage, Oksford junajted je bio siguran protiv Hatpula 4:1, Reding i Blekpul će igrati još jednom pošto su odigrali 2:2, kao i Votford i Tranmer koji su remizirali rezultatom 3:3. Domaćin je vodio sa 3:0, na poluvremenu, ali je dozvolio autsajderu da mu u drugih 45 minuta postigne tri gooa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading