Kraj ljubavi Baneta Ivanovića i Zenita!

Autor:

Sport

03.01.2020

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zenit i Branislav Ivanović se rastaju na kraju ove sezone. Ruski mediji pišu da klub iz Sankt Peterburga neće ponuditi srpskom defanzivcu novi ugovor iako je jedan od najvažnijih igrača tima. Od dolaska iz Čelsija pre dve godine, Ivanović je postao stub odbrane Zenita i najbolji defanzivac ruske Premijer lige. Nezamenjiv je u poslednjoj liniji ruskog šampiona, dobio je i kapitensku traku, ali u klubu su ipak rešili da ne nastave saradnju pod uslovima koje je predložio nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Branislav Ivanović

Ruski mediji pišu da je Ivanović od Zenita tražio novi ugovor na dve godine (ne na “jednu plus jednu”) pod istim finansijskim uslovima koje ima trenutno.

A to znači platu od 3.300.000 evra po sezoni. U Zenitu smatraju da je to previše za igrača koji će uskoro napuniti 36 godina i planiraju da taj novac ulože u nekog mlađeg.

Ivanović će tako narednog leta postati slobodan u izboru nove sredine. Osim ako ne promeni zahteve ili ako klub iz Sankt Peterburga ne omekša stav.

Pored Ivanovića, Zenit ima sličan problem sa još jednim od lidera tima – Artjomom Dzjubom.

Njemu takođe ističe ugovor na kraju sezone, a nije mu ponuđen novi. Dzjuba je nezadovoljan zbog takvog tretmana, a s obzirom na njegov plahovit karakter, predstavlja tempiranu bombu u svlačionici do kraja sezone. Zato nije isključeno da ga Zenit proda već ove zime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading