Partizanovi dijamanti na prestižnoj listi: UEFA se poklonila Strahinji Pavloviću i Dušanu Vlahoviću!

Autor:

Sport

02.01.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za devet meseci napredovao je od omladinaca Partizana do transfera u Monako. Mada još nije sastavio godinu u seniorskom fudbalu udario je Strahinja Pavlović tako snažan pečat tokom 2019. da ga je UEFA uvrstila na spisak 50 najtalentovanijih mladih igrača evropskog fudbala na koje bi trebalo obratiti pažnju u tek započetoj godini.

RepublikaFoto: Starsport
Strahinja Pavlović

Zvaničan sajt Evropske kuće fudbala sproveo je analizu širom kontinenta i došao do liste najvećih talenata pod nazivom „50 za budućnost“, a na njemu se našlo i ime 18-godšnjeg štopera, koji je igrama pre svega za prvi tim crno-belih, ujedno za mladu reprezentaciju skrenuo pažnju na sebe.

U obrazloženju zbog čega bi planetarna javnost trebalo da obrati pažnju na Pavlovića tokom 2020, UEFA navodi:

-Bio je standardan štoper Partizana tokom 2019, očekuje se da u 2020. pređe u Monako i da debituje za seniorsku reprezentaciju Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Fantastična godina je iza njega... Strahinja Pavlović

Da je Strahinja u odabranom društvu potvrđuju imena Ansua Fatija (Barselona), Mejsona Grinvuda (Mančester junajted), Dejana Kuluševskog (Juventus), Mirona Boadua (AZ), Gabrijela Martinelija (Arsenal)...

Osim Pavlovića, na listi od 50 najvećih talenata, po oceni UEFA, nalazi se još jedan izdanak Partizanove škole fudbala. Dušan Vlahović, sve češći starter Fjorentine.

- Visoki napadač je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Partizanom kad je imao samo 15 godina, a u drugoj sezonio u Firenci ispunjava obećanje da je „novi Ibrahimović- hvale u Nionu mladog centarfora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem... Dušan Vlahović

Pavlović i Vlahović su jedini Srbi na listi UEFA. Od igrača iz regiona tu su još Hrvati Domagoj Brdarić iz Lila i Nikola Moro iz Dinama, Rumun Denis Man iz FCSB-a, Mađar Dominik Šobošlaj iz Salcburga, kao i Blendi Baftiju iz Balkanija, sa teritorije samoproklamovane republike Kosovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading