To mogu samo "Milioneri" iz Dortmunda: Borusijin treći špic ide za 40.000.000 evra!

Autor:

Sport

02.01.2020

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda ne znaju da osvoje titulu pored Bajerna iz Minhena, ali definitivno znaju da zarađuju. Ne zovu ih džabe Milioneri. Čelnici Borusije iz Dortmunda postali su prepoznatljivi po tome što prodaju igrače za mnogo skuplji novac nego što u njih ulažu, poslednji će o tome posvedočiti primer Julijana Vajgla (došao za 2.500.000 evra iz Minhena 1860, prodat Benfiki za 20.000.000 evra), a sva je prilika da će profitirati na Vestfalenu i od Paka Alkasera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pako Alkaser

Španski golgeter je na transfer listi za zimski prelazni rok, a njegova cena u ovom trenutku iznosi 40.000.000 evra. Borusija ga je platila ukupno 23.000.000 evra Barseloni (2.000.000 za pozajmicu, dodatnih 21.000.000 za otkup ugovora), a bude li istrajala u namerama čak će i da zaradi na centarforu koji je pao u treći plan dolaskom Erling Halanda i čija budućnost u Bundesligi je maglovita.

Potencijalna destinacija Paka Alkasera je Atletiko, ukoliko Madriđani ne uspeju da privedu kraju posao oko angažmana Edinsona Kavanija. Čak i da Čolo odustane, profil 26-godišnjeg napadača je takav da će lako naći klub u Španiji.

Jedino je pitanje da li će neko želeti da isplati Borusiji traženih 40.000.000 evra na ime obeštećenja ili će Nemci morati da koriguju zahteve. Čak i da spuste cifru na, recimo, 30.000.000 evra opet će biti u plusu, pa će im se „slučaj Alkaser“ zavesti kao pogodak.

Bez obzira što ove sezone nekadašnji prvotimac Valensije ne igra. Jesenas je počeo tek šest utakmica u Bundesligi i samo jednu u Ligi šampiona.

Prednost u napadu dobijao je kapiten Marko Rojs, u finišu prvog dela prvenstva čak i Mario Gece, između ostalog i usled povrede Španca. Kako je stigao Erling Haland jasno je da je novajliji iz Salcburga namenjeno mesto u napadu, pa Pako ide na klupu za rezerve ili čak tribine.

Otuda je razumljiva želja Borusije da ga proda. I zaradi. Kao i želja samog igrača da se vrati u Španiju, jer nemački ne zna ni da zucne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading