Za pet i po godina u Erediviziji: Dušan Tadić visoko kotiran među najboljim strelcima decenije u Holandiji!

Autor:

Sport

31.12.2019

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler holandskog velikana, Ajaksa iz Amsterdama i reprezentativac Srbije, Dušan Tadić obeležio je 2019. godinu. Kapiten prvaka Holandije ima dvanaest meseci snova pošto je svoju ekipu predvodio do duple krune u zemlji "lala" i polufinala Lige šampiona, a nacionalnu selekciju do baraža za plasman ne Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Dominacija... Dušan Tadić

Desetka "orlova" i "kopljanika" je odigrao čak 62 utakmice u godini koja se bliži kraju i postigao je 32 gola što ga je stavilo na listu najefikasnijih fudbalera sveta u poslednjoj godini ove decenije.

Kada već pričamo o timovima decenije, najboljim strelcima i asistencijama, svoje mesto je i u toj kategoriji pronašao 31-godišnjak rođen na severu Srbije, odnosno u Bačkoj Topoli.

Elitni rang holandskog fudbala, "Eredivizija" objavila je najbolje strelce decenije, a naš as se nalazi na poziciji 4/5 jer istu deli sa slovenačkim fudbalerom, Timom Matavžem, sada članom Vitesea. Njih dvojica su u prvoj ligi postigli 78 pogodaka.

Duća je 2010. godine prešao iz Vojvodine u Groningen i na debitanskoj utakmici asistirao je upravo Timu Matavžu. Njegov golgeterski učinak u Holandiji još je impresivniji kada se uzme u obzir da je čak četiri sezone proveo u Premijer ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić

Fenomenalnu godinu zaokružio je osvajanjem Zlatne lopte FSS za najboljeg fudbalera Srbije u protekloj godini.

Ispred njih se sa pogotkom više nalazi još jedan fudbaler amsterdamskog Ajaksa, Hakim Zijeh.

Na drugoj poziciji je još jedan član Vitesea, Brajan Linsen sa 84 pogodaka. 29-godišnjak je u Holandiji nosio dresove Fortune Sitard, MVV, Venla, Heraklesa i Groningena.

Lidersko mesto pripalo je sadašnjem špicu španske Sevilje, Luku de Jongu koji je do letošnjeg odlaska u Sevilju stigao do cifre od 133 golova.

On je u karijeri u Holandiji nosio dresove De Grafšapa, Tventea i PSV. Sa timom iz Ajndhovena osvojio je tri Eredivizije i dva Superkupa Holandije, dok je u Tventeu takođe bio nacionalni prvak uz po jedan nacionalni kup i još dva trofeja u Superkupu Holandije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading