On u timu decenije nema konkurenciju: Mama, hoću da budem DANI ALVEŠ!

Autor:

Sport

30.12.2019

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što se tiče izbora za tim decenije, svima je jasno da su na svojim pozicijama sigurni Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Ali, samo još jedan čovek je zaslužio da se ne raspravlja o tome što se on baš nalazi u ovom izboru. Na njegovoj poziciji bilo je mnogih velikih imena, ipak je on prešao sve njih po mnogim stvarima...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji među najboljima!

Možda nikada neće biti u konkurenciji za Zlatnu loptu i titulu najboljeg fudbalera sveta, ali Dani Alveš je svojim fanstastičnim sezonama u vrhunskim i šampionskim timovima pokazao kako treba da izgleda igrač koji je godinama na visokom nivou igre.

Slobodno mogu da kažem, legendarni 36-godišnji desni bek se vratio u rodni Brazil u redove Sao Paula, mogao je da igra još u nekom jakom evropskom klubu, ali zašto bi? On se dokazao na svim poljima u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a jedan podatak govori koliko je bitan za istoriju fudbala.

Dani Alveš je u profesionalnoj karijeri do sada osvojio rekordan broj titula - 40!

Najviše trofeja osvojio je u Barseloni, ta brojka je stigla do 23 i u redovima katalanskog kluba je postao jedan od besmrtnih jer je uzeo svaki mogući trofej što se tiče klupskog fudbala.

Prešao je potom u Juventus, tamo je uzeo ponovo nacionalno prvenstvo, a potom je usledila selidba u Pari Sen Žermen gde je sa šest trofeja dokazao epitet možda i najboljeg igrača na svojoj poziciji u poslednjoj deceniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dani Alveš u Pari Sen Žermenu

Ne treba zaboraviti da je pre dolaska na "Nou Kamp" osvojio pet titula sa Seviljom, a kao dva najvažnija ističu se dva zaredom trofeja UEFA kupa, odnosno današnje Lige Evrope.

Mnogi veliki igrači nemaju osvojen pehar sa nacionalnim timom, a on je stigao da ostvari i te snove. 

Ove godine je sa kapitenskom trakom na ruci postao šampion Kopa Amerika sa Brazilom na kultnoj Marakani i to mu je bila četvrta titula sa "zemljom fudbala", a nedostaje mu jedino trofej svetskog prvaka.

NAJBOLJI DESNI BEK U OVOJ DECENIJI - DANI ALVEŠ I NJEGOVE TITULE:

BARSELONA - 23

PARI SEN ŽERMEN - 6

SEVILJA - 5

JUVENTUS - 2

BRAZIL - 4

RepublikaFoto: Tanjug/AP
REKORD! - 40!

Jednom prilikom je izjavio kako bi voleo da osvoji Mundijal i da prigrli "zlatnu boginju", ali za vreme Mundijala 2022. u Kataru imaće 39 godina i teško je da će uspeti da objedini sve titule u prebogatoj karijeri.

Ali, kod njega je sve moguće, on nam je to svima dokazao mnogo puta u svojoj prebogatoj karijeri.

117 UTAKMICA I 8 GOLOVA U DRESU BRAZILA

Mnogo puta je bio meta rasističkih povika sa tribina, a pamti se i trenutak na utakmici Viljareala i Barselone u španskom prvenstvu i "legendarna banana" na stadionu Keramika.

Pokazao se i kao veliki prijatelj u teškim trenutcima, Erik Abidal je rekao da mu je Dani prvi ponudio svoj bubreg kada se tražio odgovarajući donor.

Ali, tim decenije se ne bavi privatnim stvarima, nego onim na terenima i za kraj: 

798 UTAKMICA I 57 GOLOVA U PROFESIONALNOJ KARIJERI

Svaka čast pre svega Filipu Lamu, pa onda i Daniju Karvahalu, ali Dani Alveš je najbolji desni bek u ovoj deceniji i jedan od glavnih kandidata za najvećeg u istoriji fudbala na svojoj poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading