Kokeza: Tumbi treba Bata Mirković, VAR tehnologija će da smanji tenzije u našem fudbalu!

Autor:

Sport

30.12.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza dao je opširan intervju u kome je govorio o važnim stvarima u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

Selektor Ljubiša Tumbaković ima maksimalnu podrđku prvog čoveka našeg saveza.

- Na današnji dan mogu da vam kažem da između mene, mojih saradnika i Tumbakovića nikad nije bilo razgovora da Ljubiša napusti ulogu selektora. A to što su tabloidi pisali mogu to da razumem... Suština je da prodaju što više novina, nakupe što više klikova, a kod nas tome doprinosi što negativnija vest. Prioritet svih prioriteta je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. To je posao selektora. Ima punu podršku svih nas, Pantelića, Matijaševića, Bjekovića, mene... Ali uz tu podršku ide i odgovornost. On ima odgovornost da izabere igrače za koje misli da su najbolji u tom trenutku i da ukomponuje najbolji tim. Jer najbolji igrači ne znače i najbolji tim - rekao je Kokeza u intervjuu za "Mozzart sport".

Kokeza smatra da je Tumbakoviću potrebno pojačanje u stručnom štabu, a kao pravu opciju vidi nekadašnjeg fudbalera i trenera Partizana Zorana Mirkovića.

- Bata Mirković. On je čovek od velikog autoriteta, koji je častan, pošten, čija reč vredi. Jedna od mojih najvećih želja za te utakmice u martu je da pokušamo da ubedimo Batu Mirkovića da se pridruži selektoru Tumbakoviću i da odemo na Evropsko prvenstvo - istakao je Kokeza.

Naravno, kad je u pitanju srpski fudbal, neizbežna tema je suđenje.

- U Superligi i Prvoj ligi imali smo blizu 350 utakmica koje su odigrane jesenas. Od svih tih utakmica, ja mislim da je na manje od 15, dajem sebi pravo da sam malo pogrešio, bilo ozbiljnijih grešaka. Dakle, ne govorim o sitnim prekršajima, neko o situacijama koje su direktno odlučivale čak i o pobedniku meča. Naravno da ni to nije dobro, ali to nije više od tri odsto ukupno odigranih utakmica. Ali niko ne pominje onih 97 odsto gde je sve proteklo kako treba - smatra Kokeza.

Prvi čovek našeg fudbala istakao je da će uvođenje VAR tehnologije smanjiti tenzije.

- Mislim da će VAR smanjiti tenziju koja prisutna. Pre svega kod sudija, na kraju krajeva i kod FSS jer ovde koji god sudija da pogreši, svi kažu ‘ne valja FSS’. To nije za vreme mog mandata, tako je 20 godina. Da li je sudija svirao faul ili ne, kriv sam ja. Da li je žuti ili crveni, kriv je FSS. Kakve veze mi imamo sa tim? Šta hoću da kažem, sve greške sudija prave direktnu štetu Savezu i meni lično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading