Ugostili smo Marka Marina i poklonili mu desetku: Ispratiću Srbiju na EVRO u ovom dresu!

Autor:

Sport

01.01.2020

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je lopta u nogama Marka Marina (30), svaki navijač Crvene zvezde očekuje magiju: u driblingu kroz noge, prijemu, pasu, štikli i, na kraju, golu - za nove pobede i stare aplauze. Neobični momak iz Bosanske Gradiške neobično i igra fudbal. Zapravo, on se igra jer ima privilegiju majstora i dar umetnika. Priznanje je dobio u liderskoj ulozi kreacije igre moderne Crvene zvezde, sa tradicionalnom zaslugom koju nose desetka na leđima i kapitenska traka oko nadlaktice...

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Marko Marin je bio gost redakcije Srpskog telegrafa

Baš tako, elegantno i nonšalantno, nedavno je ušetao u naš tim Srpskog telegrafa iako su neki sumnjali da će i nas predriblati za dogovorenu novogodišnju posetu. Tako je to kad vam je dribling u krvi, onda je svaki protokol nepredvidiv... Na našu sreću, Marko je kratko zaustavljen u ugodnom razgovoru i sa senzacionalnim poklonom, koji je, zasigurno, odavno zaslužio, ali ga u karijeri još nije dobio... Pa red je da mu ga baš mi uručimo. Desetka Srbije, iznad koje na leđima piše Marin!

- Uh, hvala vam, ovo je originalan poklon. Obećavam da ću baš u ovom dresu bodriti Srbiju na Marakani, a verujem i u finalu baraža. Posle i na Evropskom prvenstvu 2020 - kaže naš iznenađeni i počastvovani gost.

Nismo slučajno izabrali taj sveti srpski dres i taj magični svetski broj... Rođen si pod našim nebom, mogao si da igraš za naš nacionalni tim. Izbor je ipak pao na Nemačku, ali dolazak u Beograd predstavlja dokaz da si oduvek naš...

- Ma imamo mi idealnu desetku - Dušana Tadića. On je majstor i napraviće tu pobedničku razliku u baražu. Nemojte da se brat Duća naljuti zbog ovog dresa i broja (smeh). Ja sam odrastao u Frankfurtu, gde sam još kao klinac dobio poziv Nemačke i prošao sve njihove selekcije. Čast je igrati za Nemačku, priznajem. Jednostavno, tako se desilo: nikada nisam imao kontakt sa nekim iz fudbalske Srbije, tako da je uzalud sad pričati o tome "šta bi bilo, kad bi bilo". Naravno, bio bih srećan i da sam igrao za Srbiju, ali ne bi bilo fer da sad kažem kako žalim što sam nosio nacionalni dres Nemačke. Sudbina, šta li je...

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Marin je našim čitaocima čestitao novu 2020. godinu

Kada smo već kod Srbije, da li bi nam otkrio šta ti je Lane Jovanović rekao na SP 2010. u Južnoj Africi, kada si s Nemačkom izgubio od "orlova"?

- Rekao mi je, otprilike: "Ej, nemoj da zapinješ protiv nas."

Došao si u Zvezdu zbog LŠ i teško da si mogao da zamisliš da će dve godine zaredom okrugla mušema sa zvezdicama da se trese na centru Marakane. Koji ti je najdraži meč u evropskoj eliti?

- Nije teško pogoditi: vrhunac je bio pobeda protiv Liverpula!

Da li ti je poraz od Bajerna najteži u karijeri?

- Najbolniji jeste jer smo izgubili 6:0... I danas boli. Prosto, nije smelo tako nešto da nam se desi. Ipak, imali smo pobedu u grupnoj fazi nad Olimpijakosom, čak bili na pragu plasmana u proleće Lige Evrope... Baš nam se nije dalo u Atini.

Da možeš da vratiš vreme, da li bi šutirao penal u Atini?

- Šutirao bih. Ne zato što je Tomane promašio. Svakom može da se dogodi, kao meni u Kopenhagenu. Ali lakše bi bilo da sam ja preuzeo odgovornost.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Šteta što ga ne nosi... Marko Marin pozira sa dresom reprezentacije Srbije

Ostaješ u Zvezdi, dupla kruna je dupli izazov?

- Nadam se. Uspešno smo završili 2019. godinu sa 11 bodova prednosti. Ne bi smelo da se desi da ispustimo titulu... Naravno, i da joj dodamo Kup, pa da domaći uspeh bude kompletiran.

Kako se porodica Marin snašla u Srbiji?

- Sjajno nam je, uživamo. Supruga Sara je brzo naučila jezik. Inače, ona je pola Peruanka, a pola Nemica. Nije joj lako, ali iznenađen sam kako se lako snašla i privikla. Ima prijateljice, druži se, popunjava vreme dok sam ja u karantinu. Sin Mateo još nije krenuo u vrtić, ali i njemu je super. Svi Beograd doživljavamo kao naš grad.

Kakav je Marko Marin kao otac. Da li ćeš se maskirati u Deda Mraza za Novu godinu zbog Matea? Neće biti teško, ostaćeš u crveno-belom...

- Mateo ima dve i po godine i vreme je da počne da veruje u Deda Mraza. Za sina bih sve učinio, spreman sam i za tu ulogu - zaključio Marko Marin i poželeo svima zdravlje i sreću u 2020. godini.

Dribling ulevo, pa promena pravca udesno, doduše bez lopte. I blagi osmeh na izlaznim vratima Srpskog telegrafa... Dakako, u dresu Srbije i sa desetkom na leđima!

Igraj, majstore, sad si naš!

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Volim Čolićeve pesme

Uz koju muziku se opuštaš?

- Bio sam u Beogradu na koncertu od Zdravka Čolića. Osim strane, volim i našu muziku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Azar najveći majstor s kojim sam igrao

n Igrao si u Menhengladbahu, Čelsiju, Verderu, Sevilji, Fjorentini, Anderlehtu, Olimpijakosu. Delio si svlačionicu s najvećim majstorima fudbala, izdvoj najboljeg od njih?

- Eden Azar. Klasa. Izađe na teren ne zaveže ni pertle, ne zagreje se. Pomisliš li šta li će sad da bude, a onda primi loptu i eksplodira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ukinite VAR za Jovića!

Neizbežna tema bio je Luka Jović, Srbin u Realu. Ne ide mu, a na sve to poništavaju mu se golovi. Marin na sve to kaže:

- Za Luku treba ukinuti VAR! Šalim se, mlad je dečko. Benzema je tu da ga nauči i da ga nasledi jednog dana. Doći će njegovo vreme, biće on zvezda u Realu - prognozira kapiten Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading