FSS uči na svojim greškama: Da se ne ponovi Marko Arnautović

Autor:

Sport

30.12.2019

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) preduzeli su sve potrebne korake kako se više ne bi dogodio slučaj kao sa Markom Arnautovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Arnautović

Arnautović je rođen u Austriji, ali je imao želju da igra za domovinu svog oca. Međutim, nikad nije dobio šansu da postane "Orao".

Tako je desetak godina kasnije zaigrao protiv zemlje koja mu je u Srcu, u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo 2018.

Kako se istorija ne bi ponovila, FSS sada obraća posebnu pažnju na mlade fudbalere srpskog porekla koji stasaju širom Evrope.

Njihov napredak pažljivo prati koordinator mlađih selekcija Goran Grkinić, a u centru pažnje su pre svih braća Nemanja i Nikola Motića iz minhenskoj Bajerna, te Lazar Samardžić iz Herte.

- Želimo da najtalentovanije Srbe u Evropi zainteresujemo da igraju za naše selekcije, kao braću Motika iz Bajerna. Nemanja (2003. godište) igrao je za Nemačku, godinu mlađi Nikola čekao debi. Samardžić (2002) iz Herte je kapiten reprezentacije Nemačke do 19 godina. Sa njegovim ocem razgovaramo, učinićemo sve da igra za Srbiju. To smo uspeli sa Damjanom Dostanićem iz Ajaksa - rekao je Grkinić za "Sportski žurnal".

Samardžić blista u juniorskoj konkurenciji u Nemačkoj. Postigao je 13 golova uz 5 asistencija na 16 nastupa za U19 tim Herte protekle jeseni.

Napadači su i braća Motika. Stariji, 16-godišnji Nemanja je postigao osam golova za U17 selekciju Bajerna na 17 mečeva, dok nema dostupnih informacija o učinku njegovog godinu dana mlađeg brata Nikole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading