Prosinečki se vratio u Tursku, čeka ga pakao!

Autor:

Sport

29.12.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Crvene zvezde i doskorašnji selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki vraća se u Tursku!

Robert Prosinečki

Kako pišu turski mediji Prosinečki će opet sesti na klupu Kajzerija, potvrdio je sportski direktor kluba Bulent Bolukbasi. Detalji saradnje i dužina ugovora nisu poznati.

Kajzeri se na polovini prvenstvene trke u Turskoj nalazi na poslednjem mestu tabele, pa Prosinečkog čeka težak posao. Ima samo 10 bodova iz 17 utakmica. Konja koja je prva iznad crte ima pet bodova više od Kajzerija, a između su Antalija i Ankaragudžu. 

Nekadašnji as Crvene zvezde je pre oko mesec dana napustio selektorsku klupu Bosne i Hercegovine pošto kroz kvalifakcije nije uspeo da izbori plasman na EURO narednog leta. Pre toga je bio uspešan u Ligi nacija gde je sa BiH osvojio grupu u kojoj su bili Austrija i Severna Irska i na taj način je omogućio reprezentaciji dodatnu šansu za plasman na EP kroz baraž narednog proleća. Ipak, u kvalifikacijama je zauzeo četvrto mesto iza Italije, Finske i Grčke, a još za vreme kvalifikacija je podneo ostavku koju je naknadno povukao.

Prosinečki je trenersku karijeru započeo 2006. godine kada je bio asistent Slavenu Biliću na klupi reprezentacije Hrvatske, a potom je samostalno preuzeo Crvenu Zvezdu iz koje je pre sedam godina otišao u Kajzeri. Kasnije je vodio i reprezentaciju Azerbejdžana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading