Dozlogrdilo im: UEFA sprema ozbiljnu reformu VAR sistema!

Autor:

Sport

29.12.2019

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira na to što je uvedena ne bi li olakšala sudijske dileme, VAR tehnologija kako vreme odmiče sve više pokazuje loše strane, a zbog toga je reagovala i Evropska kuća fudbala (UEFA).

Ilustracija

Nakon mnogo pritužbi da VAR negativno utiče na igru, UEFA je konačno odreagovala konkretnim potezom.

Naime, o dosadašnjoj, ali i budućoj, možda i drugačijoj upotrebi VAR-a, raspravljaće se na sastanku u Belfastu 29. februara, u organizaciji Međunarodnog borda pod okriljem UEFA, koji se bavi pravilima igre i regularnošću.

Prema najavama, na tom sastanku biće analiziran dosadašnji učinak video sistema, a biće predložena i reforma upotrebe VAR-a u budućnosti.

Navodno, već postoje dve ideje oko promene upotrebe VAR tehnologije.

Prva, i za mnoge najprihvatljivija je da svaka ekipa ubuduće ima prava na jedan "čelendž" po poluvremenu. Dakle, kao u tenisu, ekipe mogu tražiti VAR proveru za situacije za koje misle da su najspornije, i to jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu.

Druga ideja je da navijači traže VAR proveru ukoliko misle da je potrebna, pa bi se u tom slučaju usporeni snimak spornog momenta nekoliko puta puštao na udarnom video bimu na stadionu - da svi vide.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading