(FOTO,VIDEO) Srbi dominiraju u timovima decenije: Neven Subotić postao "besmrtan"!

Autor:

Sport

29.12.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme za podvlačenje crte. Bliži se kraj godine, prave se izbori u različitim kategorijama, formiranju idealni timovi, pa iako su do kraja decenije ostala još 368 dana, mnogi sebi daju za pravo da već sad proglase najbolje ekipe poslednje dekade. Izbor je napravio i nemački ogranak Skaj sporta, ali se čini da je napravio previd, jer je iz idealnog tima Borusije iz Dortmunda izostavio – Roberta Levandovskog.

Jedan od najboljih štopera u istoriji Borusije Dortmund

Na obračunu u period od sezone 2009/2010 do aktuelne koja je na polovini, prednost u napadu je dobio Pjer Emerik Obamejang.

Gabonac jeste proveo sezonu više na Vestfalenu (pet u odnosu na četiri Poljaka), samim tim dao je i više golova (141:103), ali je sadašnji špic Bajerna uskraćen za celu takmičarsku godinu, a kako teroriše golmane možda bi bio i najbolji strelac kluba u tom periodu, samo da je ostao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pjer Emerik Obamejang u dresu Borusije Dortmund

Prilikom ovog izbora najviše zbunjuje podatak da je Levandovski sa Borusijom osvojio dve Slatare, jedan Kup Nemačke, jedan pehar Superkupa i dobacio do finala Lige šampiona na Vembliju, gde je poražen od budućeg kluba, 1:2.

Nasuprot njemu, Obamejang nije ni približno bio uspešan na evropskim mečevima, u ligi je neprestano gledao u leđa Bavarcima i može da se pohvali samo jednim kupom i dva Supekupa, te ostaje nejasno po kom kriterijumu je dobio mesto u idealnih 11 pre Roberta Levandovskog.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji ovaj Skajov izbor može da bude interesantan usled saznanje da je na jednu od dva štoperske pozicije izabran Neven Subotić.

Logično, proveo je deset sezona među Milionerima (2008-2018), učestvovao u rastu kluba pod komandom trenera Jirgena Klopa i poput Levandovskog osvojio pet trofeja, uz to, za Borusiju nesrećno, finale Lige šampiona, kad je golom u poslednjem minutu presudio Arjen Roben.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neven Subotić u Borusiji Dortmund - 262 Utakmice i 18 golova

Idealni tim Borusije u poslednjih deset godina, prema izboru Skaj sporta, izgleda ovako: (4-3-2-1)

Roman Vajdenfeler – 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Roman Vajndefeler

Lukas Pišček, Neven Subotić, Mats Humels, Marsel Šmelcer – 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Pišček

Ilkaj Gundogan, Nuri Sahin – Šinđi Kagava - 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šinđi Kagava

Mario Gece, Marko Rojs – 

RepublikaFoto: twitter.com/BVBBuzz
Marko Rojs

Pjer Emerik Obamejang

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading