Oglasio se Fudbalski savez o Bajevićevom statusu: Nije tek onako dobio nadimak "Princ sa Neretve"!

Autor:

Sport

27.12.2019

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević neće novu funkciju obavljati bez naknade, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Bajević

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pre nekoliko dana doneo je odluku da Dušan Bajević bude imenovan za novog selektora.

Bajević će na mestu selektora Zmajeva zvanično biti predstavljen početkom 2020. godine, a u pojedinim medijima u četvrtak se pojavila informacija da je raspoložen da posao obavlja besplatno.

Tim povodom oglasio se i predsednik FS Bosne i Hercegovine Elvedin Begić koji je te navode demantovao.

- Još nismo dogovorili uslove. Bajević je pokazao koliko je džentlmen i nije tek onako dobio nadimak Princ sa Neretve. Pokazao je da je dostojanstvo i ljudskost zadržao do danas. U ovoj fazi nije želeo da razgovara o bilo kakvim finansijskim uslovima. Rekao je "odredite, predložite uslove - slažem se sa svim". Neće raditi besplatno. To bi bila degradacija Bajevića u svetu sporta. Čvrsto verujem da je savez u situaciji od pre sedam, osam godina, kada je nedostajalo novca, organizacione infrastrukture, da bi Bajević bio spreman da da doprinos na takav način. U današnjem vremenu niti ima potrebe da radi besplatno, niti je to, ponavljam, istinita informacija- rekao je Begić.

Bosna i Hercegovina nije uspela da kroz kvalifikacije obezbedi mesto na Evropskom prvenstvu i svoju šansu će tražiti kroz baraž. Begić je naveo da je to upravo razlog raskida saradnje sa Robertom Prosinečkim kome su u savezu zahvalni za ono što je uradio.

- Očekivanja svih nas, ne samo u savezu, nego i navijača i kompletne javnosti u BiH su da se kvalifikujemo za EURO 2020. Rekao bih da kompletna sportska javnost u Evropi smatra da nam je mesto na Evropskom prvenstvu. Mišljenja smo da ćemo sa Bajevićem uspeti da ispravimo propuste iz kvalifikacija. I pored nesuepha Prosinečkog, zaboravljamo da je 2018. godina za nas sa njim bila izuzetno uspešna jer smo se plasirali u Grupu A Lige nacija. Ne smemo zaboraviti i zanemariti da ćemo na jesen naredne godine igrati sa još 15 selekcija u najjačoj grupi. Tri jake reprezentacije, koje u Evropi predstavljaju velesile igraće protiv naše reprezentacije i gostovati u BiH. Sama činjenica o nastupu u takvoj jakosnoj grupi kaže da je 2018. bila uspešna što ne možemo reći i za 2019. Verujemo da će Bajević nadomestiti nedostatke kroz baraž i da ćemo se na kraju plasirati na EURO 2020- dodao je Begić.

Zmajevi u baražu igraju prvo protiv Severne Irske, a u slučaju pobede protiv boljeg iz meča Slovačka - Republika Irska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading