Nemanja Milunović igrač decenije!

Autor:

Sport

27.12.2019

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širom Evrope se rade fudbalske ankete i izbori u kojima se biraju najbolji timovi i pojedinci decenije iako ova decenija traje još godinu dana.Tako su i mediji u Belorusiji birali najbolje u tamošnjem fudbalu. Nije baš da je beloruski fudbal bio nešto posebno kvalitetan ili atraktivan, ali zahvaljujući BATE Borisovu ga je bilo na evropskoj mapi.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Milunović

Kod izbora za klub  decenije nije bilo nikakve dileme. BATE Borisov je do ove sezone dominirao i osvojio 13 uzastopnih titula. Devet u poslednjih deset godina.

Ligu šampiona je igrao u četiri sezone, a Ligu Evrope u tri, pobeđivao je Bajern, Romu, Arsenal, pa je bez premca je najbolji klub u Belorusiji u poslednjih 10 godina.

A najveće uspehe je BATE pravio za vreme trenerskog mandata Viktora Gončarenka, tako da nije bilo dileme ni ko je najbolji trener u beloruskom fudbalu u ovoj deceniji.

Aktuelni strateg moskovskog CSKA je devet puta biran za trenera godine.

Nagradu za najboljeg fudbalera je takođe osvojio član BATE Borisova. Dugogodišnji vezista Igor Stasevič je kao kapiten vodio BATE do velikih uspeha i ostavio dubok trag u tamošnjem fudbalu.

MILUNOVIĆ NAJBOLJI INOSTRANI FUDBALER U BELORUSKOM FUDBALU!

A nama u Srbiji je najzanimljiviji izbor za najboljeg inostranog fudbalera u beloruskom fudbalu u ovoj deceniji. Izglasan je aktuelni Zvezdin štoper Nemanja Milunović.

U konkurenciji su bili i Mirko Ivanić, Filip Mladenović, Albanac Bakaj, Afrikanac Umaru Bangura, Urugvajac Ernan Figeredo... Ipak, za Milunovića je navedeno da je bio najkonstantniji u dobrim partijama i da je posebno dobro igrao u evropskim mečevima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Milunović u dresu BATE Borisova

Za najbolje navijače su izabrane pristalice Dinamo Bresta, za najvećeg gubitnika Dinamo Minsk, a izabrani su još A i B tim decenije u beloruskom fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading