Novi troškovi na Marakani: Zvezda mora da plati Hadersfildu dodatnu sumu novca!

Autor: Telegraf.rs

Sport

27.12.2019

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će morati da plati dodatnih 100.000 evra za transfer Radživa van la Pare jer se aktivirala jedna od klauzula iz ugovora o bonusima, otkriva Telegraf.rs. Holanđanin je letos došao na Marakanu iz engleskog drugoligaša Hadersfilda u smiraj prelaznog roka kao jedno od kapitalnih pojačanja. Crvena zvezda je tom prilikom platila Englezima obeštećenje od 1.200.000 evra, ali uz brojne klauzule o bonusima koje bi u slučaju da se sve aktiviraju mogle da napumpaju visinu transfera do 1.900.000 evra.

RepublikaFoto: Starsport
Radživ van la Para

Jedan od tih klauzula se aktivirala u Ligi šampiona. Crvena zvezda se obavezala da će Haderfsildu isplatiti dodatnih 100.000 evra ako Van la Para odigra četiri utakmice u Ligi šampiona.

Kako ih je odigrao pet od mogućih šest u grupnoj fazi, ta klauzula će uskoro doći na na naplatu i visina Van la Parinog transfera sada iznosi 1.300.000 evra.

POSTOJI JOŠ BONUSA, ALI NISU REALNI!

Prema saznanjima Telegrafa, u ugovoru postoji još nekoliko klauzula o bonusima, ali one u ovom trenutku deluju nerealno. Zvezda se obavezala da će platiti 200.000 evra ako Van la Para postigne 10 golova, dodatnih 200.000 evra ako dođe do brojke od 20 golova i još 200.000 evra ako odigra 50 utakmica u crveno-belom dresu.  

RepublikaFoto: Starsport
Radživ van la Para

S obzirom kako je igrao u minuloj polusezoni i da je postigao samo jedan gol na 16 utakmica, ne deluje izvesno da će Van la Para aktivirati dodatne klauzule iz ugovora.

Holanđanin je bio jedno od najvećih razočarenja u timu Zvezde minule jeseni, mnogi navijači bi mu rado videli leđa već ove zime, ali ni to nije baš realan scenario.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

Naime, on je već igrao za Hadersfild na početku sezone, tako da je u istoje sezoni nosio dres dva kluba i prema pravilima ne može da zaigra za treći. Makar, u većem delu Evrope.

Jedini izlaz za Zvezdu da se reši Van la Pare bi bio ako bi Holanđanin našao angažman negde gde se sezona računa po kalendarskoj godini. Amerika, Azija, skandinavske zemlje su jedina moguća rešenja...  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading