Ministar Siniša Mali potvrdio: Srbija dobija svoj hram fudbala, obezbeđeno 250.000.000 evra za Nacionalni stadion!

Autor: Kurir, Republika

Sport

26.12.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama iz Vlade Srbije, nikada nismo bili bliži izgradnji Nacionalnog stadiona. Ministar finansija Siniša Mali najavljuje da će projekat koji se dugo najavljuje krenuti naredne godine i da je novac već obezbeđen iz budžeta. Time će fudbalska reprezentacija Srbije dobiti svoj hram fudbala, a vrlo lako bi moglo da se desi da i naši najveći klubovi neke evropske utakmice odigraju na tom novom, supermodernom zdanju.

RepublikaFoto: Starsport
Moderan stadion za nove uspehe!

Siniša Mali je u intervjuu za Kurir potvrdio da je novac za izgradnju Nacionalnog stadiona spreman.

- Već smo u budžetu za 2020. godinu opredelili 250.000.000 evra za izgradnju nacionalnog stadiona. Očekujem da narednih dana bude izabran projektant, pošto je tender pri kraju. Četiri ponude su pristigle - otkrio je Mali.

On je dodao da nije reč samo o stadionu, već da će Beograd dobiti ceo jedan novi stambeno-poslovni deo grada.

- Projekat će da digne taj deo Beograda, jer master plan pokriva 600 hektara. Tu će biti stambeni, poslovni kvartovi, zabavni parkovi... Sport je odavno prestao da bude samo sport, to je i biznis. Gradi se devet novih stadiona u gradovima širom Srbije, od čega će u prvoj fazi biti izgrađeno njih šest - rekao je Siniša Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading