Ozil platio 219 operacija od 1.000, koliko je obećao!

Autor: Todor Petković

Sport

26.12.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok sportisti širom sveta svoje bogatstvo troše na luksuzne jahte, automobile i putovanja, jedan fudbaler se ipak odlučio na drugačiji korak. Zvezda Arsenala Mesut Ozil (31) možda ove godine ne prikazuje partije koje smo od njega navikli da viđamo na travnatim terenima, ali zato pokazuje da ga mnogo para nije promenilo i da je humanost njegova najveća vrlina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesut Ozil

Par meseci pred svoje venčanje obećao je supruzi da će platiti 1.000 operacija bolesnoj deci širom sveta, a onda se juče oglasio i potvrdio dokle je stigao sa tom akcijom.

- Do sada je već urađeno 219 operacija, ali ima još mnogo toga što sledi. Kao što smo moja supruga Amine i ja najavili pre našeg venčanja u junu 2019. godine, pokrićemo troškove 1.000 hirurških intervencija za decu širom sveta kojoj je potrebna pomoć - jasan je Ozil.

Sve ovo ne čudi jer za njegovu skromnost i humanost je velikim delom zaslužna i njegova majka Gulizar, koja ga je naučila pravim vrednostima u životu.

- Mesut, ne zaboravi da si i ti samo prolaznik na ovom svetu, kao i svi mi. Bog te je nagradio talentom, ali ti to nije dao samo da bi se brinuo za sebe. Ako ne budeš delio svoje bogatstvo sa ljudima kojima je potrebno, onda nisi moj sin - rekla je Gulizar.

Doskorašnjem reprezentativcu Nemačke plata na nedeljnom nivou iznosi 350.000 funti, a svojim dobročinstvom pokazao je gde dobar deo tog novca odlazi i na taj način dao pravi primer gde bi ostali imućni ljudi trebalo da usmere svoj kapital.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading