Istorija: Vidić na današnji dan stigao u Junajted!

Autor:

Sport

25.12.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Vidić, proslavljeni srpski fudbaler, pre tačno četrnaest godina potpisao je ugovor sa Mančester junajtedom.

Nemanja Vidić i Ser Aleks Ferguson

Jedan od najboljih štopera ovog veka na Old Traford došao je iz Lokomotive iz Moskve u transferu vrednom 10 miliona evra.

Vidić je u Junajted stigao lično na zahtev Sera Aleksa Fergusona i u godinama ispred postaće kapiten i neizostavni šraf u timu koji je dominirao Engleskom i Evropom.

Užičanin je sa "crvenim đavolima" osvojio čak pet Premijer liga, jednu Ligu šampiona, dva Liga kupa, jedno Svetsko klupsko prvenstvo i pet "Komjuniti šilda".

Vidić je skoro po glasanju navijača izabran za najboljeg štopera u istoriji Premijer lige sa 55 odsto glasova u anketi od 51.394 učesnika. Nemanja je odneo pobedu ispred Van Dajka kojem je pripalo 45 odsto.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde za Mančester je odigrao 300 utakmica, na terenu je proveo više od 25.000 minuta i postigao je 21 gol za trofejni engleski klub.

Došao je na mala vrata, a za osam godina koliko je proveo na Old Trafordu biće zapamćen kao jedan od najvećih koji je nosio dres Mančester junajteda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading