Ekspresna reakcija policije: Uhapšeno šest osoba posle londonskog derbija!

Autor:

Sport

23.12.2019

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično upozorenje izrečeno je navijačima tokom meča Totenhema i Čelsija zbog rasističkog ponašanja navijača. Istraga je pokrenuta, a jedno lice je uhapšeno dan nakon utakimce.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Rudiger i Tobi Aldervejreld

Prvo upozorenje oficijelni spiker uputio je navijačima kada mu je kapiten Čelsija Cezar Aspilikveta prijavio da njegov saigrač Antonio Rudiger dobija uvrede na rasnoj osnovi sa tribina. Navijači su upozoreni da "rasističko ponašanje nekih od njih ometa meč".

Već u nedelju uveče policija je objavila da je istraga pokrenuta, a engleski mediji u ponedeljak javljaju da je jedno lice uhapšeno, ali izgleda da se hapšenje te osobe ne odnosi na incident koji je prijavio Rudiger iako je navijač uhapšen zbog rasizma tokom derbija Londona. Takođe, ne zna se da li je to lice navijač Čelsija ili Totenhema.

U nedelju je u Londonu uhapšeno ukupno šest osoba - dve zbog napada, dvoje zbog tuče na javnom mestu i dvoje zbog remećenja mira.

- Policija je obaveštena o navodnim rasističkim povicima tokom drugog poluvremena meča između Totenhema i Čelsija. Policija radi sa klubom kako bi identifikovala izgrednike. Šest osoba uhapšeno je u različitim policijskim akcijama u vezi meča - saopšteno je iz policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading