"Srpski telegraf" saznaje: Stanković dovodi Inter na "Marakanu"!

Autor:

Sport

23.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolaskom Dejana Stankovića (41) na klupu Crvene zvezde srpski šampion je odmah dobio značajno na imidžu. Srpski telegraf ekskluzivno saznaje da će grande Deki već sledećeg leta dovesti italijanskog giganta Inter na Marakanu, kao generalnu probu za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Stručni štab Crvene zvezde

Naravno, pod pretpostavkom da crveno-beli odbrane 11 bodova prednosti, koliko im je Vladan Milojević (49) ostavio u odnosu na najvećeg konkurenta Partizan.

POVRATAK KUĆI

Stanković je donedavno bio trener u mlađim kategorijama Intera, dobar deo karijere je proveo na "Đuzepe Meaci" (2004-2013), tamo je i završio karijeru sakupivši 231 prvenstveni meč za nero-azure. Cene Dekija u Milanu i ostaje samo da se definitivno utvrdi datum dolaska Intera na Marakanu, ali se to najverovatnije neće dogoditi pre leta.

Deki je promovisan minulog vikenda u prostorijama na stadionu "Rajko Mitić", a već na startu ostavio je utisak velikog borca, kakav je bio tokom igračke karijere.

- Obećavam da ću se boriti kao lav! Zvezda me je pre 22 godine poslala u misiju da se vratim kući jednog dana i nasledim velikog gospodina, lafa, veliko ime i zvezdaša kao što je Miloje! Nigde nisam video da jedan trener koji odlazi dočeka sa osmehom i zagrljajem novog trenera - rekao je Deki.

GOSPODIN MILOJE

Novi šef stručnog štaba šampiona nije stao sa hvalospevima na račun Milojevića.

- Tokom dvočasovnog razgovora sa Vladanom dobio sam toliko iskustva od njega da mi je to dovoljno za ceo život. Hvala ti, Miloje, što si mi utabao stazu kojom ću proći. Mogao si ostati do juna, ali previše voliš Zvezdu. Otišao si kao gospodin, pobednik i dao mi šansu da za četiri meseca napravim pobednički tim sa ogromnim duhom, voljom i željom - zaključio je Stanković, koji će prozivku obaviti 9. januara na Marakani.

Deki: Murinjo pao u nesvest!

Zanimljiva je bila reakcija Dejanovog omiljenog trenera Žozea Murinja, trenutno menadžera Totenhema, kada je čuo da je Stanković novi trener Zvezde.

- Imamo grupu na društvenim mrežama koja se zove Triplete, u kojoj su svi članovi Intera iz 2010. godine. Portugalac je pao u nesvest kad je čuo da sam postao trener Zvezde! Pitao je: "Deki, ti?" Naravno, poželeo mi je sreću. Razgovarao sam sa njim, ali i sa Mihajlovićem, mojim mentorom i kumom. Uz njihovu pomoć biće lakše - rekao je Stanković.

RepublikaFoto: Starsport

Ovo je Dekijev stručni štab

Ono što se prethodnih dana najavljivalo Deki je potvrdio na promociji. Stručni štab činiće Nenad Milijaš, Miloš Milojević, Nebojša Milošević i Dušan Gašić.

- Radimo na tome da do Nove godine imamo ceo stručni štab. Jedva čekam prvi trening, prvi razgovor, da prvi put vidim Marakanu, da prvi put izađem na teren i posle da mirno vodim Crvenu zvezdu - kazao je Stanković.

Deki hoće da vrati Vujadina Savića?

Još je rano da se govori s kakvim će adutima raspolagati Dejan Stanković od narednog leta, pa čak i od zimskog prelaznog roka. Pominjala su se neka proverena imena (Kolarov, Ivanović), ali ono što je izvesno to je da Stanković ceni borce poput Vujadina Savića (29). U tom svetlu, vrlo je moguće da se doskorašnji kapiten Crvene zvezde vrati u Ljutice Bogdana posle polusezone u kiparskom APOEL. Prošle nedelje je čaršija brujala o Vujadinovom povratku na mesto uspeha, tako da ne bi bilo iznenađenje da Dekijevo prvo pojačanje bude upravo sin legendarnog Dušana Savića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading