Deki Stanković dao obećanje i otkrio koliko mu Mihajlović znači: Boriću se kao lav...

Autor:

Sport

21.12.2019

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Dejan Stanković gostovao je u Drugom dnevniku RTS-a, gde je govorio o svojim planovima sa crveno-belima, trenerima sa kojim je sarađivao i od kojih je sticao iskustvo, ali i odnosu sa Sinišom Mihajlovićem.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Кada ste se na tadašnjoj Marakani opraštali od profesionalnog igranja fudbala, navijači Crvene zvezde napisali su transparent "Deki, Zvezda te zove i čeka na tebe!" Jeste li spremni da im i kao trener tu ljubav uzvratite?

- Spreman sam, ne bih dolazio da nisam spreman. Zahvalio bih se klubu na poverenju i obećavam navijačima da ću se kao lav boriti. Posle 22 godine se vraćam u moju Crvenu zvezdu, ispraćen osmesima i lepim željama od strane familije. Familija mi mnogo znači i kada su iza mene - nema prepreka.

Sarađivali ste u igračkoj karijeri sa nekim od najboljih trenera današnjice, koliko će vam to značiti u trenerskom poslu?

- Imao sam tu čast i sreću da sarađujem sa velikim trenerima i da igram sa velikim igračima. Od svakog sam ponešto uzeo. Od Svena Gorana Eriksona smirenost, od Murinja karakter, od Siniše Mihajlovića da se ne odustaje nikad... Sigurno ću imati šta da prenesem svojim igračima.

Bez obzira na to što ste sarađivali sa velikanima fudbala, i što ćete verovatno neke karakteristike implementirati u svoj rad, kako zamišljate vašu Zvezdu, kakva je vaša filozofija fudbala, i ko će činiti vaš tim saradnika?

RepublikaFoto: Starsport

- Hteo bih Miloju još jednom da se zahvalim, prvo kao zvezdaš jednom velikom zvezdašu, za sve što je učinio za naš klub, što mi je utabao stazu, ostavio mi 11 bodova prednosti i jedno mirno proleće da zajedno sa mojim stafom nastavimo gde je on stao. Crvena zvezda u svojoj DNК ima samo pobede i napadački fudbal, ja ću se slediti time.

Poslednjih godina ste radili za Uefu na razvoju fudbala za mlade, imate i kamp za najmlađe, hoće li Zvezda u budućnosti imati više igrača u prvom timu iz omladinske škole?

- Sigurno. Znam kako sam se ja osećao 95. godine, 11. februara na stadionu OFК Beograda, tako da će kod mene sigurno zapaženu ulogu imati mladi igrači.

Sinoć vam je Siniša Mihajlović prilično emotivno poželeo srećan početak rada na stadionu Rajko Mitić. Šta za vas znače te reči, i da li je to vetar u leđa ili veća odgovornost?

- Nikako mi ne otežava, to je jedno veliko zadovoljstvo. Siniša Mihajlović je došao u Srbiju posle duže vremena, imao jedan emotivni govor na stogodišnjici Fudbalskog saveza Srbije, gde je poručio da je uz mene i šta god da mi treba da ga okrenem. Ja ću ga sigurno zvati. Siniša je za mene jedno veliko ime, jedan veliki član moje porodice i moj mentor- zaključio je Stanković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading