Milojević: Otišao bih i da smo prošli Olimpijakos, video sam se sa Dekijem!

Autor:

Sport

19.12.2019

12:27 >> 12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dve i po uspešne godine provedene na čelu Crvene zvezde Vladan Milojević se obratio medijima i na konferenciji za štampu ozvaničio svoj odlazak iz kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Podigao klub na noge, na otišao uzdignute glave

On je na startu konferencije istakao da je zahvalan što je dobio šansu da radi u Zvezdi.

- Drago mi je da vas vidim i hvala za sve. Ja sam doneo odluku da neću biti više trener Crvene zvezde. Želeo bih prvo da se zahvalim mojom porodici, a pri tom Zvezdanu Terziću i Draganu Miloševiću koji su me doveli.  Sa druge strane mom najbližem saradniku Mitru Mrkeli, ovi uspesi ništa nisu manje njegovi. Takođe navijačima koji... Tu već ne znam šta da kažem, a da ne umanjim njihovu ulogu. Na kraju celoj Crvenoj zvezdi i igračima, mnogo ih volim i hvala im za sve što smo uradili - rekao je Milojević na startu. 

On je nastavio svoje obraćanje objašnjenjem odluke. 

- Moja odluka je doneta pre utakmice sa Čukaričkim u razgovoru sa generalnim direktorom i sportskim direktorom koji su me apsolutno razumeli kao čoveka. Ja sam želeo nešto da ostavim iza sebe, a sada je Crvena zvezda na pragu osvajanja nove titule i želim da novi trener ima vremena da upozna ekipu i ja sam želeo to vreme da dam nasledniku. Iako bih voleo da sam osvojio tu titulu, ali ja sam nju sebi pripisao, ja kažem da sam osvojio tri titule. 

Na pitanje da li bi isto uradio i da je prošao Olimpijakos odgovorio je potvrdno. 

- Da , isto bih ovo uradio i da smo prošli Olimpijakos - otkrio je Milojević.

Da li se čuo sa Dejanom Stankovićem?

- Sa Dekijem sam se video posle utakmice sa Totenhemom i razgovarali smo. Deki je velika legenda i veliki čovek. Šta će dalje biti to nije pitanje za mene. 

Na kraju je dodao dase trudio da novom treneru ostavlja što bolju situaciju u klubu.

- Ja znam da bih moj odlazak na leto bio vrlo komplikovan za klub i za trenera. Zbog toga sam hteo da imam što više bodova, da bi olakšao novom treneru i klubu. Nadam se da će igrati Ligu šampiona ili Ligu Evrope naredne godine. Naravno da ćemo se videti i dalje, život teče. Hvala Vam i Bog nek vas čuva - proučio je harizmatični strateg! 

Još jednom je naglasio da je ponosan urađenim u klubu za dve i po godine.

- Ono na šta sam ponosan je što smo vratili Crvenu zvezdu. Mislim da smo mi uspeli da probudimo emocije našim navijačima, pogotovo ovoj mlađoj gardi. Nemam posebnu utakmicu koju bi da izdvajam. Salcburg ne bi bio Salcburg da nije bilo Sparte, da nije bilo Napolija ne bi bilo Liverpula... 

Upitan da li se kaje zbog nekih odluka bio je zagonetan. 

- Jako je sve ovo iscrpljujuće, prvi put posle izvesnog vremena Zvezda igra ovoliko utakmica. Treba mi jedan odmor sa suprugom, decom i porodicom. Ovaj odmor ću iskoristiti i za neke edukacije, ali pre svega da posvetim vreme svojoj porodici. Sa sportske strane grešio sam, ali ne greši samo onaj ko ne radi, a na kraju ostaju samo lepe stvari - dodao je Milojević. 

- Moji su planovi bili da odem sa istekom ugovora na leto, ali bi to bilo dobro za mene, a loše za klub. Kao što je ova Liga šampiona bila loša za mene, posle svih ovih poraza. Videli smo da su svi klubovi koji smo igrali u kvalifikacijama lako prošli grupu u Ligi Evrope. Ipak ne bih to menjao za Ligu šampiona. Moji planovi su bili da budem tu tri godine, da uzmem tu titulu, ali to bi bio loš trenutak za klub i za novog trenera. 

Svlačionici nije predočio da će otići iz kluba. 

- Svlačionica nije reagovala, jer ja nisam dozvolio da reaguje, jer oni nisu ni znali šta ću da odlučim. Nisam hteo da oni to znaju, jer mi smo svi dužni da radimo za boljitak Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading