Došao je Deki, a kako su legende Zvezde poput njega prolazile na klupi crveno-belih?

Autor:

Sport

19.12.2019

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković je novi trener Crvene zvezde i potpisao je ugovor na dve i po godine sa beogradskim klubom.

RepublikaFoto: Starsport
Kako će se Deki pokazati?

Njemu će ovo biti prvi samostalni posao, pošto je prethodno radio kao pomoćnik Andree Stramaćonija u Udinezeu, a radio je i u mlađim kategorijama Intera.

Međutim, kako su prolazili bivši fudbaleri Zvezde kojima je rad u najvećem srpskom klubu bio prvi posao u karijeri?

Milorad Pavić

Igrao je za neke od prvih timova Crvene zvezde, a ovaj Valjevac rođen 1921. Godine preuzeo je crveno-bele 1957. godine. Sedam godina je vodio Zvezdu i za to vreme je osvojio tri titule i tri kupa. Kasnije je imao uspešnu trenersku karijeru u Belgiji, Španiji i Portugalu,

Ivan Toplak

Bio je ubojit napadač Zvezde upravo u periodu kada je Pavić vodio tim i preuzeo je tim kada je Pavić otišao. Za dve godine u Crvenoj zvezdi kao trener nije osvojio nijedan trofej.

Stevan Ostojić

Još jedan bivši napadač Zvezde koji je preuzeo tim za koji je igrao. Bio je prvotimac Zvezde od 1964. Do 1969. i za to vreme je postigao 44 gola. U sezoni 1982/83 je bio trener crveno-belih i nije uspeo da osvoji nijedan trofej.

Aleksandar Kristić

Dolazimo do modernih vremena. Defanzivac Crvene zvezde iz post Barijevskog perioda ušao je u stručni štab Zvezde za vreme Zdenjeka Zemana, a 2010. godine jedan kratak period je bio na klupi crveno-belih.

Vodio je tim od avgusta do decembra pa i nije mogao da ostavi neki dublji trag. Trenutno radi u Kini.

Robert Prosinečki.

Došao je na polusezoni, a zamenio je upravo Kristića. Zvezdaši su ga dočekali raširenih ruku i zaigrao je lep i napadački fudbal. Partizan mu je pobegao 12 bodova u prvoj punoj sezoni na klupi Zvezde, ali je osvojio kup.

Na startu naredne sezone napustio je klub i od tada uglavnom radi kao selektor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading