Ugasili živote zbog Flamenga!

Autor:

Sport

19.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nigde se fudbal ne voli kao u Južnoj Americi, a navijači brazilskog Flamenga pomerili su granice kada je reč o maniji zbog voljenog kluba. Klub iz Rija plasirao se u finale SP za klubove pobedom nad El Hilalom (3:1), a u katarskoj Dohi imao je podršku brojnih fanova, od kojih su mnogi ugasili živote kako bi ispratili crveno-crne na putu ka svetskom tronu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Flamenga

Tako je Režinaldo Alves, trgovac iz Rio de Žaneira, digao kredit od 3.300 evra i otplaćivaće ga narednih 20 meseci. Samo da bi došao u 11.500 kilometara daleku Dohu. Usput se i smrtno posvađao sa suprugom, sa kojom nije pričao sedam dana.

- Imam radnju u Kašijasu. Žena nije razgovarala sa mnom sedam dana, ali videla je da ne može da pobedi. Ostalo joj je samo da se moli za mene - ispričao je Režinaldo.

Izvesni Luis Enrike provalio je da će dobiti slobodne ako bude human i da krv.

- Video sam da gomila ljudi to radi. Malo sam se raspitao i shvatio da ću dobiti slobodne dane ako dam krv - objasnio je Enrike.

Najbolji štos napravio je Eduardo Martins. On je sina Benta Migela (14) nagovorio da krene sa njim na aerodrom kako bi oca ispratio u Dohu. Tamo mu je saopštio da ide i on.

- Idemo na svaku utakmicu na Marakani. Bili smo i u Limi na finalu Kopa Libertadores protiv Rivera. Odlazak u Katar Bent nije očekivao - rekao je Eduardo.

Flamengo će u finalu SP za klubove igrati protiv pobednika duela između Liverpula i Montereja, koji je odigran kasno sinoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading