Antić o haosu u Kataloniji: Cunami preti Barsi i Realu!

Autor:

Sport

18.12.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odloženi najveći derbi svetskog fudbala između Barselone i Reala, koji je prvobitno trebalo da bude odigran 26. oktobra, konačno će se zbiti ove srede na Nou kampu (20.00, Sport klub 2) pred 99.354 navijača, ali uz tenzije koje nisu zabeležene u 117 godina dugoj istoriji El klasika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi vs. Ramos

Problemi na relaciji Vlada Kraljevine Španije - Katalonija ni izbliza nisu rešene, pa tako protestantska grupa Cunami demokratija uveliko kuje plan da osujeti odigravanje spektakularne utakmice Primere, izveštava iz Madrida za Srpski telegraf Radomir Antić (70), nekadašnji strateg oba velikana.

UGROŽEN SPEKTAKL

Utakmice Barselone i Reala uvek su više od fudbala budući na viševekovni etničko-institucionalni jaz i rivalitet između prestonica Katalonije i Španije, a ovoga puta lokalni demonstranti najavljuju haos oko najvećeg stadiona u Evropi i na njemu.

- Vlada Španije još nije formirana, a katalonski separatisti insistiraju na održavanju novog referenduma o nezavisnosti te pokrajine od ostatka Kraljevine, što je problem koji Madrid nikako ne uspeva da reši. Tenzije uoči večerašnjeg meča Barse i Reala dostigle su tačku usijanja i samo iskra nedostaje da bukne požar. Demonstranti iz organizacije Cunami demokratija najavljuju da će ih na večerašnjim protestima biti oko 20.000, a da će se deo njih naći i na tribinama Nou kampa. Čak se spominje i mogućnost nasilnog prekida meča, što bi bilo pogubno za sport, koji pati. Sve ovo je više od politike - ističe iz prestonice Španije za naš list bivši selektor Srbije Antić.

SLOGA IGRAČA

Organizacija utakmice najvišeg mogućeg rizika zahteva prisustvo čak 1.000 policajaca i dvostruko više pripadnika privatnog obezbeđenja, a da bi se izbegli napadi rulje na gostujuće igrače, Barsa i Real su im doskočili.

RepublikaFoto: Starsport
Radomi Antić

- Odlučeno je da oba kluba budu smeštena u istom hotelu nedaleko od stadiona i da krenu na utakmicu istovremeno, dva sata pre početka autobusima bez klupskih obeležja. Svašta je moguće oko Nou kampa, ali verujem u snažnu reakciju policije. Predsednik Barselone Đordi Bartomeu je poručio da utakmica mora da bude odigrana, da je to obaveza svih i da će El klasiko biti proslava sporta - zaključuje Antić.

Zidan: Zanima me samo fudbal!

Trener madridskog Reala Zinedin Zidan (47), koji je sa "kraljevićima" tri puta osvajao Ligu šampiona, naglašava da dešavanja van terena ne smeju da poremete njegove igrače.

- Zanima me samo fudbal i ništa van terena jer na to ne mogu da utičem. Nadam se velikoj utakmici, a domaćin ima prednost je je imao dan više da se pripremi za El klasiko - rekao je Francuz.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading