Vladan Milojević otkrio kako je njegov tim igrao “Svemirski basket” u Rusiji!

Autor:

Sport

16.12.2019

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević održao je predavanje u okviru jednog od događaja u organizaciji FSS-a.

RepublikaFoto: Starsport
Objasnio koliko je teško u Evropi

On se prvo zahvalio Miodragu Božoviću na svemu što je popularni “Grof” uradio u Evropi.

– Zahvalio bih se gospodinu Božoviću od kog sam nasledio igrače. Da nije bilo njega i igrača koje je on izabrao, sigurno da ne bi bilo i svega što je posle usledilo – istakao je Vladan Milojević.

Zanimljivo je bilo predavanje Milojevića o Krasnodaru kada je otkrio jednu anegdotu.

– U Srbiji igramo na sporim terenima i onda se u Evropi prešaltamo na brzu podlogu ili veštačku travu. Protiv Krasnodara smo imali ozbiljan problem sa adaptacijom na teren, sa sintetikom, u prvih 20 minuta. U jednom trenutku me je Radonjić pitao “šefe šta je ovo, je li sve u redu”. Bilo mi je kao da gledam “Svemirsi basket” sa Duškom Dugouškom, a ne svoje igrače, jer su imali problem sa tehnikom, prijemom lopte, trčanjem… Na sve to, prvi put smo se susreli sa formacijom 2-2-4-2 – rekao je Milojević.

Salcburg je bilo najteže analizirati.

– Samo sam zatvorio lap-top i rekao hajde da igramo, pa šta nam Bog da. Teško ih je bilo analizirati. Probali smo da crtamo i pričamo, ali…

PSŽ je bilo teško skautirati, tim koji menja formaciju i taktiku iz utakmice u utakmicu.

– Igrali su sedam mečeva u sedam različitih formacija. Pokušali smo da shvatimo kako Tomas Tuhel nas vidi. Oni su u jednoj formaciji napadali,, u drugoj su se branili, to je moderan fudbal.

Meč sa Bajernom je pokvarila smena Nike Kovača koji je voleo da kruži sa loptom.

– Znali smo da Niko Kovač voli kontinuirani napad, voli da lopta kruži i da napad traje, ali Hansi Flik je to promenio. Vratio je direktan fudbal, visok presing i da se svaki napad završava udarcem na gol. Protiv nas su imali 26 šuteva. I, uvek kad lopta ide na bok, mora da usledi centaršut. Još nešto, u Minhenu kad smo igrali, čim se vidi da lopta ide u gol-aut, dečak pored terena uzima drugu i baca je Nojeru. Neverovatna je njihova tranzicija.

Fudbalerima Totenhema mu je došlo da postavi jedno pitanje.

– Nisam video bržu ekipu. Tuku po bokovima. Stajao sam pored terena i došlo mi je da im postavim pitanje “čekaj čoveče, šta je sa tobom”?. Neverovatni su u dodavanjima, to je bilo bez greške.

Na kraju o Olimpijakosu, evropskom ‘dželatu’ za ovu sezonu.

– Oni su kao i mi, ali imaju tehnički potkovanije igrače – zaključio je Milojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading