Ljubimac "Delija" za 4 miliona ide u Tursku?

Autor:

Sport

16.12.2019

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši miljenik "Delija" Gelor Kanga je na ceni! Sparta za Gabonca zainteresovanom Trabzonu traži obeštećenje od 4.000.000 evra, što je četiri puta veća suma od one za koju je došao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gelor Kanga

Kangi aktuelni ugovor ističe u junu 2020. godine, pa je u ovom trenutku otvoren za pregovore sa nekim drugim klubom. Ipak, ukoliko ga Turci budu želeli već u januaru, onda će morati da plate obeštćenje Sparti. Da li će Česi uspeti da "izvuku" traženu sumu ostaje da se vidi tokom januara.

Kangini kvaliteti nisu sporni, ali problem  čelnicima Sparte i treneru Vaclavu Jileku predstavlja njegov nezgodan karakter, što mu je zamerano i tokom boravka u Crvenoj zvezdi.

Kanga ove sezone ima izuzetne brojke, pa deluje da je ovo idealan trenutak za promenu sredine i još unosniji ugovor. Odlični vezista je zabeležio 21 nastup u svim takmičenjima u dosadašnjem toku sezone i postigao 11 golova, uz sedam asistencija. U Spartu je stigao 31. januara 2018. godine za obeštećenje od 1.000.000 evra, potpisavši ugovor na dve i po godine. Govorilo se da je tada dogovorio i godišnja primanja u iznosu visine obeštećenja. Prethodno je nosio dres Rostova, iz kojeg je kao slobodan igrač stigao na stadion Rajko Mitić u julu 2016. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nemanja ns

16.12.2019 18:32

Bar je imao kvalitet. Stranci u 2019/2020 su čist promašaj "gospodina" terzića i ostale bande u klubu.