Zvezdan Terzić: Za dve godine pravimo novi stadion vredan 200 miliona evra!

Autor:

Sport

15.12.2019

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je gradnju novog stadiona u roku od dve godine.

RepublikaFoto: Starsport
Najavljuje ogroman projekat

On je na proslavi jesenje titule u Linglong Superligi između ostalog najavio i ovaj projekat, koji bi trebalo uskoro da počne.

- Hoćemo novi stadion. Treba nam dve godine, treba spremiti papire, dozvole. Očekujem da za dve godine počne svečana izgradnja novog stadiona. Planiramo da stadion bude za oko 42.000 gledalaca i kostaće oko 200 miliona evra. Koordiniramo s državom. Vlasnici sno izuzetno kvalitetnog zemljišta od 16,5 hektara – istakao je Terzić.

Ovo bi značilo da će kapacitet stadiona biti smanjen za oko 13.000 mesta, ali da bi stadion bio mnogo moderniji od sadašnjeg.

On je govorio i o uspesima kluba u prethodnom periodu.

Puno mi je srce kada vidim sve ove drage ljude ovde sa nama. Istorijska godina, upisana zlatnim slovima u istoriju. Osvojili šampionsku titulu, ušli drugi put zaredom u LŠ. Jesenji smo šampioni sa 11 bodova više u odnosu na Partizan.

A podsetio se stanja u klubu od pre nekoliko godina.

- Imali smo snove, mnogi su bili skeptici pre 5 godina. Zvezda je bila klinički mrtva. Ovo pričam jer se u Srbiji sve kratko pamti. Niko tada nije ni pomišljao da Zvezda može biti u društvu velikana i igrati Ligu šampiona. A dešava se da naša Crvena zvezda igra triput u UEFA takmičenjima grupnu fazu. Dve Lige šampiona i Ligu Evrope. Imamo UEFA licencu, dobijamo je redovno. Plaćamo porez državi, isplaćujemo redovno plate zaposlenima – naglasio je Terzić.

A na kraju je podsetio i na radove na infrastrukturi kluba koji su već sprovedeni.

- Potpuno smo rekonstruisali zapadnu tribinu. Omladinska škola je naš ponos. Plasirali su se u nokaut fazu LŠ. Imamo rekordan broj u svim reprezentativnim selekcijama. Svake godine uložimo skoro tri miliona u omladinsku školu svesni smo da će nam se to kasnije isplatiti. Podigli smo lestvicu, rezultatski – zaključio je Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nemanja ns

16.12.2019 18:28

čemu? da se još više novca izvuče iz kluba? nije vam dosta! Koliki je trenutno dug našeg kluba posle dve uzastopne godine u LŠ? izađite sa podacima.