Golman Votforda junak godine: Foster spasao život dementnom dekici!

Autor:

Sport

16.12.2019

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleska ima novog heroja nacije, a reč je o Benu Fosteru (36), golmanu Votforda. Humanost i pažnja čuvara mreže "stršljenova" spasli su život 80-godišnjem dementnom navijaču kluba sa Vikaridž rouda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Istinski heroj

Naime, nekadašnji reprezentativac Engleske, za koju je nastupao osam puta, izvukao je bespomoćnog starca iz jarka u mračnoj ulici i pobrinuo se za njega, čime je stekao status junaka u domovini.

Pomenuti događaj zbio se 7. decembra nakon meča 17. kola Premijer lige između Votforda i Kristal palasa (0:0), a obelodanio ga je na Tviteru dekičin unuk. Neimenovani starac, koji čak šest decenija poseduje člansku kartu "stršljenova", vraćajući se sa Vikaridž rouda seo je u svoj automobil, ali zbog problema sa akumulatorom nije mogao da ga pokrene.

Došao je na ideju da pešači do kuće čitavih 16 kilometara, i to po mraku. Ben Foster, njegova supruga i otac prošli su automobilom pored dekice i primetili da je njegov hod čudan, pa su odlučili da se vrate. Međutim, starac je tada već ležao bespomoćno u jarku pored puta.

Nisu gubili vreme, podigli su ga sa zemlje i time mu verovatno spasli život, odveli u njihov dom, gde su ga okupali, a zatim odvezli njegovoj kući. Foster je pozvao dekicu da mu bude gost na božićnoj večeri 25. decembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading