Radonjić i Rajković haraju Francuskom!

Autor:

Sport

16.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krilni napadač marseljskog Olimpika postigao četvrti gol na zadnjih pet mečeva, dok je golman Remsa čak deseti put u sezoni sačuvao mrežu

Nesavladiv u Francuskoj

Srpski tandem gospodari Francuskom i nema nameru da se zaustavi. Nemanja Radonjić (23) i Predrag Rajković obeležili su 18. kolo Lige 1 spektakularnim partijama, čime su potvrdili da se nalaze u fantastičnoj formu, što je i te kako obradovalo i selektora "orlova" Ljubišu Tumbakovića uoči sudbonosnih mečeva u plej-ofu Lige nacije u martu.

Krilni napadač Olimpika iz Marselja je na gostovanju Mecu ušao u igru u 46. minutu kod vođstva domaćih od 1:0, a bod (1:1) drugoplasiranom timu Lige 1 doneo je golom u 70. minutu na asistenciju rezerviste Valera Žermena. Radonja je vrhunski ispratio akciju i sa 11 metara slabijom desnom nogom matirao Alesandra Oukiđu, što je Nišliji čak četvrti gol u zadnjih pet mečeva, a ni u jednom nije bio starter. Preciznije, ta četiri pogotka je postigao za samo 129 minuta u igri, pa je trener velikana sa Velodroma Andre Vilas-Boas najavio da bi Srbin već u narednom kolu protiv Nima mogao u startnu postavu.

- Ako Radonjić bude nastavio da pravi razliku na terenu, mogao bih protiv Nima u narednom kolu da ga stavim u prvih 11. Često razgovaram sa njim - poručio je Vilas-Boas.

S druge strane, Rajković je u trijumfu Remsa u Tuluzu od 1:0 čak deseti put u 17 mečeva sačuvao mrežu netaknutom, po čemu mu nema premca u najjačim evropskim ligama. Sa svega devet primljenih golova Rems ima, zajedno sa PSŽ, najbolju odbranu u prvenstvu Francuske, s tim da "sveci" imaju meč manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading