Konte vraća Matića iz mrtvih!

Autor:

Sport

16.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Intera Antonio Konte (50) rešio je da spase karijeru srpskom reprezentativcu Nemanji Matiću (31)!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Konte (levo) i Nemanja Matić željni da što pre dođe do saradnje

Italijan će već u januaru Mančester junajtedu poslati ponudu za visokog vezistu, saznaje Srpski telegraf, a čitav posao praktično je već završen.

Srbin je pristao da se preseli na "Đuzepe Meacu" u potrazi za preko potrebnim minutima, pošto je pod Oleom Gunarom Solskjerom potpuno skrajnut iz prvog tima "crvenih đavola".

- Nemanja Matić i Antonio Konte nekoliko puta su bili u kontaktu u prethodnih nekoliko meseci. Italijan je izrazio želju da mu se Nemanja pridruži u Interu. Matić je poziv oberučke prihvatio jer želi da igra fudbal i smatra da je u najboljim godinama za to - priča naš izvor, blizak srpskom fudbaleru.

Matić i Konte su se već usmeno dogovorili, ostaje samo da Inter i Junajted dogovore visinu transfera našeg veziste

Ostaje samo da se Mančester junajted i Inter dogovore oko obeštećenja za srpskog fudbalera. Ono ne bi trebalo da bude veliko, s obzirom na to da Nemanji ugovor sa Junajtedom ističe na leto. Zbog toga bi mogao da presedi još polusezonu na klupi i na leto se u Italiju preseli kao slobodan igrač. Međutim, to nijednoj strani ne odgovara.

Matić želi da igra fudbal, Konteu je potrebna sveža krv kako bi ostao u šampionskoj trci sa Juventusom u Italiji, a engleski klub želi da zaradi makar neki simboličan novac na Srbinu.

 

 

Podsetimo, "crveni đavoli" su leta 2017. godine Čelsiju za Matića platili čak 44.700.000 evra. Verovatno bi pevali da u januaru izvuku četvrtinu tog novca. Nemanjina cena vrtoglavo je pala i sada, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt.de, iznosi 20.000.000 evra, što je i više nego duplo manje od sume koju je Junajted izdvojio za njega.

430 minuta na terenu proveo Nemanja ove sezone

Matić će se tako pridružiti plejadi srpskih fudbalera koji su nastupali za trostrukog prvaka Evrope i nosili plavo-crni dres. Pre njega to su učinili Vladimir Jugović, Dejan Stanković, Siniša Mihajlović, Alen Stevanović, Nemanja Vidić i Adem Ljajić. Nemanja je ove sezone odigrao šest utakmica za Mančester junajted, a na terenu je proveo svega 430 minuta.

SRBI U INTERU

Vladimir Jugović
Dejan Stanković
Siniša Mihajlović
Alen Stevanović
Zdravko Kuzmanović
Nemanja Vidić
Adem Ljajić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading