Zvezdo, ne plači, vidimo se opet u LŠ!

Autor:

Sport

13.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijan Karembe (49) imao je strašnu karijeru, sa Francuskom je postao prvak sveta 1998. godine, igrao sa najvećim asovima fudbala i neočekivano rekao "zbogom" najpopularnijem sportu na svetu. Karembe je bio neizostavni deo u stvaranju evropski respektabilnog Olimpijakosa, koji je uz uspostavljanje dominacije u Grčkoj uporedo gradio imidž ozbiljnog tekmaca na evrosceni. Toliko je opčinio pirejske crveno-bele borbenim stavom da mu je predsednik Marinakis dodelio ulogu specijalnog savetnika za razvoj kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Kristijan Karembe

Funkcija najsličnija sportskom direktoru. Nakon trijumfa Olimpijakosa nad Zvezdom od 3:1, kojim je gost eliminisan iz Evrope, Karembe je tešio Beograđane u miks-zoni.

- Najteže je u fudbalu kada izgubite golom u finišu utakmice, ali na sličan način je Zvezda nas savladala u Beogradu 3:1. Boli takav poraz, ali ne sme Zvezda da očajava jer ima dobar tim, koji će, uveren sam u to, biti i naredne sezone deo Lige šampiona. Život ide dalje - istakao je nekadašnji vezista Reala za Srpski telegraf.

Karembe je bio oduševljen atmosferom u meču dva crveno-bela kluba.

- Nikada nisam ništa slično doživeo, a ni sam ne znam na koliko sam stadiona igrao. Za mene je "Kapija 7" najbolja navijačka grupa na svetu, a moram da pohvalim i Zvezdine navijače. Obe naše utakmice ove sezone su bile spektakli o kojima priča cela Evropa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Karembe: Preznojili ste me!

Otkrio nam je Kristijan Karembe i kako je proživljavao pravu dramu u finišu meča 6. kola B grupe Lige šampiona u sredu uveče.

- Uh, baš sam se preznojio. Napadali smo i napadali, ali lopta nikako da uđe u gol. Neuporedivo sam lakše preživljavao takve situacije dok sam bio fudbaler nego sada kada sam funkcioner - iskren i sa prepoznatljivim osmehom rekao nam je Karembe na engleskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading