"Sveci" na udaru UEFA: PSŽ LETI IZ LIGE ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

27.09.2017

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da se raduju atomskom fudbalu na Parku prinčeva, gde će večeras (20.45) snage odmeriti Pari Sen Žermen i Bajern u 2. kolu Lige šampiona, navijači francuskog kluba strahuju od eliminacije, kojom preti Evropska kuća fudbala (UEFA) zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja.

Budžet PSŽ nema granice, ali UEFA ima granicu u propisima

Razbacivanje stotinama miliona dolara, dovođenje Nejmara za 222.000.000 i Mbapea za 180.000.000 bio je prst u oko vodećim svetskim klubovima - Juventusu, Realu i Bajernu, koji su zakukali u Nionu ispred sedišta UEFA, nakon čega je ekspresno stiglo naređenje da "sveci" moraju da prodaju čak osmoricu igrača ili će leteti narednog leta iz Evrope, piše ugledni El Pais.

U pariski izlog stavljene su brojne zvezde, počev od Di Marije i Ben Arfe preko Pastorea do Drakslera, ali niko nije prodat. Samo dvojica su napustila PSŽ, Matuidi, koji je otišao u Juventus, i Serž Orije, koji je prešao u Totenhem, za ukupno 45.000.000 evra. Ukoliko do kraja zimskog prelaznog roka ne odu bar još četvorica, uslediće rigorozne mere i izbacivanje iz elitnog takmičenja.

Što se večerašnjeg meča tiče, u Parizu vlada neverovatna euforija, planulo je svih 47.929 karata. Sudariće se dva kandidata za "ušati pehar", a vrednost oba tima je nestvarna 992.000.000 evra (PSŽ 469 i Bajern 523 miliona).

- Ovo će biti naš prvi veliki ispit ove sezone. Ako želimo da pokažemo da smo ozbiljni, moramo da pobeđujemo ekipe kao što je Bajern - rekao je trener Parižana Unaj Emeri.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading