Savo pred duel sa Astanom u LE: Da uzmemo bar lovu za kraj!

Autor: Todor PETKOVIĆ

Sport

12.12.2019

04:11 >> 17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za obraz, koeficijent i - lovu! Partizan večeras (21.00, RTS 1, Arena sport 1) dočekuje Astanu u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope. Iako je u Partizanovoj grupi L sve jasno (Mančester junajted i AZ Alkmar su već obezbedili plasman u šesnaestinu finala), crno-beli neće odigrati samo revijalan meč protiv Kazahstanaca, već će imati pristup kao da jure prolaz dalje.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

To je potvrdio i Savo Milošević (46), trener crno-belih, koji je rekao da je ovo pretposlednja utakmica u godini, ali da nema razlike između duela sa Astanom i naredne prvenstvene protiv Radnika u nedelju.

Osim popravljanja klupskog i državnog koeficijenta, tu su i pare. Partizan bi pobedom inkasirao dodatnih 570.000 evra od UEFA.

- Otkako su počela takmičenja, što domaća, što evropska, nisam doživeo da u Partizanu igramo meč koji nije mnogo važan. Momci su svesni važnosti meča zbog koeficijenta, a ni novčana nagrada nije zanemarljiva - rekao je Savo.

Kormilar "parnog valjka" je stigao i malo da se našali koliko će gledalaca biti na stadionu. Crno-beli su za Ligu Evrope prodali 25.000 kompleta karata, ali...

- Ta prognoza je još komplikovanija od prognoze rezultata - dodao je on.

Trijumf srpskog tima ne bi trebalo da se dovede u pitanje ako se uzme u obzir da su u Nur Sultanu crno-beli savladali Astanu sa 2:1, a mogli su još bar dva gola da daju.

- Ne znam ovog puta kako će ići tok meča, postoje dva razloga. Na kraju smo kalendarske godine, na izmaku smo snage. Natko odsustvuje zbog kartona, Šćekić ima probleme, videćemo u kakvom je stanju, a povređen je i Miletić. Nisam upoznat ni sa sastavom Astane jer se njima prvenstvo završilo pre četiri nedelje. Teško je predvideti šta će se desiti, ali moramo da ponudimo naš maksimum u ovom momentu ako želimo trijumf - istakao je Milošević.

Partizan bi pobedom došao na osam bodova - nekada je ta cifra dovoljna da se prođe grupa, ovog puta ne.

- Bio bi lep učinak osvojiti osam bodova u grupi Lige Evrope, ali mi, nažalost, ne možemo da prođemo. Problem je umor, kako fizički tako i mentalni, preko nekih granica se ne može - zaključio je Savo Milošević.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading