"Građani" na kolenima: Junajted nokautirao Siti i "uručio" titulu velikom rivalu iz Liverpula!

Autor:

Sport

07.12.2019

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su Mančester Siti sa 2:1 (2:0) u gostima u derbiju 16. kola Premijer lige. Strelci za Đavole u prvom poluvremenu bili su Rašford i Marsijal, a jedini gol za Građane dao je Otamendi u 86. minutu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U neverici... Fudbaleri Sitija

Već u drugom minutu Junajted je imao šansu, Džejms je šutirao pravo u De Heu, ali to je bila najava onoga što ćemo gledati u prvom poluvremenu.

Istina, u narednih desetak minuta Siti je više držao loptu i pritiskao, u 13. minutu tražili su i penal zbog igranja rukom, ali u 23. minutu Junajted stiže do vođstva. Markus Rašford našao se u šesnaestercu, Bernardo Silva je neoprezno startovao, a iz VAR sobe javljeno je da se svira penal. Silva je dobio i žuti karton, a Rašford je smireno izveo penal za 1:0.

U naredna dva minuta Rašford je dvaput mogao da duplira prednost, pogodio je i prečku a ono što nije on, uradio je Marsijal u 29. minutu. Džejms i Marsijal odigrali su dupli pâs, a Marsijal je iskosa sa leve strane šutirao i smestio loptu po zemlji sasvim uz levu stativu. Nije moglo biti preciznije, osmehnuo se i ser Aleks Ferguson na tribinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Do kraja poluvremena Siti je bio bolji i najbolju priliku stvorio je preko Žezusa – posle ubacivanja De Brujnea brazilski centarfor glavom je poslao loptu pored desne stative De Heinog gola. Siti je još jednom tražio penal posle Fredovog igranja rukom nakon ubacivanja Vokera, ali ponovo nije bilo ništa uprkos burnim Gvardiolinim protestima. 

Drugo poluvreme nije bilo sadržajno kao prvo, ni blizu, pre svega zbog izuzetno organizovane odbrane Junajteda i nedorečenosti Sitija u poslednjoj trećini. Šutevi Rodrija i Davida Silve, neodlučnost Sterlinga…

Činilo se da će se derbi završiti na taj jednolični način, ali sve se promenilo posle kornera u 86. minutu – Otamendi je bio najviši u skoku posle savršenog centaršuta Mareza iz kornera, pa je glavom zakucao loptu u mrežu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponovo precizan sa bele tačke... Markus Rašford

Samo minut kasnije Marez je mogao da donese izjednačenje, odlično je šutirao iskosa sa leve strane, ali je De Hea još bolje intervenisao.

Građani su treći na tabeli sa 32 boda, čak 14 manje od vodećeg Liverpula i tri manje i meč više od drugoplasiranog Lestera.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading