Zidanovih 122: Četvrti u istoriji "kraljevskog" kluba!

Autor:

Sport

07.12.2019

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Reala Zinedin Zidan izjednačio se sa Luisom Molovnim na četvrtom mestu po broju utakmica na kojima je vodio Madriđane u španskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zinedin Zidan

"Kraljevski klub" je savladao Espanjol rezultatom 2:0 u okviru 16. kola La Lige, a za Zidana je to bio 122. ligaški meč na klupi kluba čije je boje kao igrač branio od 2001. do 2006. godine.

Rekorder po broju mečeva na klupi "kraljevskog" kluba je Migel Munjos sa 424 utakmice, a prate ga Visente del Boske sa 153 i Leo Benhaker sa 139.

U duelu sa Espanjolom, Real je zabeležio ukupno 121. pobedu pod Zidanovim vođstvom, čime se izjednačio sa Benhakerom, pa ga sada samo sedam trijumfa deli od učinka koji su Madriđani ostvarili kada je trener bio Žoze Murinjo. Samo još dvojica trenera su tokom istorije zabeležila više pobeda sa Realom, a to su Del Boske sa 133 i Munjoz sa 357.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading