Mirko Topić na meti Dinama iz Zagreba: Mamić poludeo za Srbinom iz Voše!

Autor:

Sport

06.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siva eminencija zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić (60) odlepio je za supertalentovanim vezistom Vojvodine Mirkom Topićem (18)! Zdravko je trenutno u izgnanstvu u Međugorju, gde je pobegao nakon što su ga hrvatske vlasti osudile na šest i po godina zatvora zbog ispumpavanja novca iz kluba sa Maksimira. Bez obzira na okolnosti, Mamić se i dalje pita za sve u Dinamu, pa je tako zagrizao za Vošinog vunderkinda i naredio svojim operativcima da ga po svaku cenu privole da se preseli u Zagreb.

RepublikaFoto: Starsport
Nova zlatna koka srpskog fudbala!

PRIVATNA POSETA

Njegov brat Zoran Mamić (48), sportski direktor zagrebačkog kluba, krajem oktobra bio je na "Karađorđu" i posmatrao meč između Vojvodine i Javora kako bi se uživo uverio u kvalitete 190 centimetara visokog veziste.

Za razliku od Zdravka, Zoran nije pravosnažno osuđen, ali mu je konfiskovana sva imovina. Iz Vojvodine su naveli da je došao u privatnu posetu, ali to je bila maska za operaciju koja se očigledno mesecima pripremala.

Čelni ljudi Dinama stupili su u kontakt sa ljudima koji vode računa o karijeri mladog Topića i ugostili ih na meču Lige šampiona u kom je Dinamo u šokantnoj završnici prokockao vođstvo od 3:1 protiv ukrajinskog Šahtjora (3:3).

SIMBOLIČNA SUMA

Da bi angažovali mladog Novosađanina, u Dinamu neće morati da zavlače ruku duboko u džep. Topić u ugovoru ima izlaznu klauzulu od 800.000 evra, što je simbolična suma za klub koji svake godine prodaje igrače za desetine miliona evra.

Konkurencija Zagrepčanima biće šampion Crvena zvezda, ali i Mančester siti, koji godinama skautira i pazari talentovane klince po Srbiji. "Građani" su pre dve godine sa Marakane doveli braću Ivana i Luku Ilić za 5,5 miliona evra, dok su nedavno Čukaričkom platili tri miliona evra za Slobodana Tedića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading