Murinjo poručio posle poraza: Ja sam izgradio ovaj Junajted!

Autor:

Sport

05.12.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo čestitao je Mančester junajtedu na zasluženoj pobedi istakavši da je presudio emotivni pristup meču njegovog tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Junajted je nadigrao Totenhem 2:1 na Old Trafordu, u derbiju 15. kola engleske Premijer lige.

- Junajted u prvih pola sata nije bio samo bolji od nas, bio je mnogo bolji od nas. Imali su bolji intenzitet, agresivnost, osvajali su lopte, dobijali duele. Junajted ima odlične rezultate protiv najboljih timova ove sezone. Kod kuće su protiv Čelsija, Liverpula i Lestera uvek imali ovakav stav. Njima je lakše zbog načina na koji igraju, ne plaše se da se brane kod kuće, da igraju strpljivo i kontrolišu ritam meča  - rekao je Murinjo.

Domaćin je poveo preko Markusa Rašforda u sedmom minutu, Totenhem je izjednačio golom Delea Alija u 43, da bi konačan rezultat drugim golom postavio Rašford, iz penala u 49.


Pročitajte još Rašford heroj Junajteda – prvi poraz Murinja kao "Pevca"!

- Imaju mnogo mladih igrača sa ogromnom energijom, dobrim mentalitetom. Kada pobeđuju, osećaju se prijatno u defanzivi. Lakše im je da igraju protiv boljih timova koji žele više da se nadigravaju i imaju inicijativu. Bili su odlični. Zaslužena pobeda za Junajted. Ali setite se da sam ja izgradio ovaj tim.

Totenhem je doživeo prvi poraz pod vođstvom Murinja, nakon tri uzastopne pobede.

- Ja pokušavam da se borim sa načinom razmišljanja. Rekao sam igračima o tome kako će Junajted da pristupi meču kod kuće, snažnim startom, trčanjem, presingom pokušavaju da podignu publiku. Možemo samo sebe da krivimo. Nismo izgubili zbog napadačke taktike, izgubili smo zbog emotivnog pristupa igri.

Otkako je Portugalac došao na Vajt Hart Lejn, dobrom formom se posebno istakao Dele Ali.

- Igrao je dobro i pre mene, nisam ga ja naučio kako da igra fudbal. Imao je težak period, ne pitajte me zašto, ne znam većinu stvari, a ono što znam nije za javnost. Pokušavam samo da ga stavim na poziciju koja mu više odgovara, da mu dam više prostora za njegovu kreativnost i inteligenciju. Igra dobro, radi dobro, postiže golove, ne mogu da tražim više od njega osim da nastavi tako".

Totenhem je porazom u Mančesteru pao na osmu poziciju na

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading