Pesma kraj Save i na severu Srbije: Javor pao u Šapcu, Mačva slavila posle sedam meseci, Voša i Spartak sigurni kao domaćini!

Autor:

Sport

04.12.2019

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odoleva pritiscima Partizana Vojvodina i sanja da će prvenstvenu pauzu dočekati na drugom mestu! Ne igraju efikasno, niti lepršavo, izabranici Nenada Lalatovića, ali rade ono što njihov šef stručnog štaba traži – pobeđuju. Minimalcem u sudaru sa Radnikom (1:0), superligaš sa Karađorđa stigao je do četvrtog vezanog trijumfa i potvrdio evropske ambicije. Kada se podvuče crt do sada učinjenog Novosađani su zaslužili da narednog leta gledaju svoj tim na međunarodnoj sceni. Mada pravi izazovi tek predstoje.

RepublikaFoto: Starsport
Veliko slavlje u Šapcu!

Nije Vojvodina blistala večeras protiv Radnika (1:0). Na Karađorđu je viđen vrlo tvrd i do 90 minut „otvoren“ meč.

Kao što se i očekivalo izabranici Sima Krunića odlučili su se da defanzivnom postavkom pokušaju da naprave malo iznenađenje na stadionu Vojvodine. Posao bi domaćinu bio olakšan da je mladi štoper Ranko Veselinović u ranoj fazi meča (21. minut) nije promašio najstrožu kaznu.

Radnik do sredine drugog poluvremena nije imao šut u okvir gola Emila Rockova. Ipak, Surduličani su se do 63. minuta kada je zablistao čovek u koga Nenad Lalatović ima veliko poverenje.

Muke domaćina skratio je Petar Bojić, treći pogotkom u Superligi.

RepublikaFoto: Starsport
Novosadska stara dama i dalje na drugoj poziciji

Mogu da budu zadovoljni u Novom Sadu, dok će u Šapcu biti oduševljeni. Posle sedam meseci patnje konačno je Mačva zabeležila trijumf u Superligi i olakšala sebi posao u borbi za opstanak. Na Gradskom stadionu je pao Javor – 2:1.

Bio je 1. maja ove godine kada je Mačva kao domaćin savladala u Šapcu Spartak (1:0). Niko tada u jednom od najstarijih srpskih klubova nije verovao da će ekipa upasti „u crnu rupu“, i da više od sedam meseci neće moći da pronađe izlaz.

RepublikaFoto: Starsport
Prva pobeda posle sedam meseci!

Mačva je sada na osam bodova, ali sigurno će ekipi Dragana Aničića biti lakše... Junak Šapca je Miloš Adamović.

Upravo je on pogodio mrežu Ivanjičana u prvom minutu. Izjednačio je na asistenciju Nikole Petkovića, Dolmagić. Ipak, tačku na vrlo interesantno prvo poluvreme stavio je pomenuti Adamović.

Javor je imao više od igre u nastavku – Mačva se odbranila.

Spartak će u dobrom raspoloženju dočekati naredno gostovanje na Marakani. Subotičani su kao domaćini ubedljivo slavili protiv Proletera (4:1). Centralna figura meča bio je nekadašnji omladinac Crvene zvezde, mladi Lazar Tufegdžić. On je postigao tri gola i doveo Golubove do zone plej-ofa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading