Vučić: Cilj da Srbija bude domaćin Lige Šampiona 2020, a Beograd centar Evrope

Autor: Republika

Sport

04.12.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani predsednik Kluba malog fudbala Crvena zvezda Aleksandar Vučić, predsednik udruženja "CarGo", najavio je danas da će njegova misija za narednu godinu u vođenju Kluba biti da Srbija bude domaćin Lige šampiona.

Foto: Promo foto

- Nova uprava i moj tim predstavljaju pojačanje Klubu, unosimo novu energiju. Ta energija je pobednička, a pobeda neće biti samo naša, već će značiti i pobedu cele Srbije. U tome ćemo uspeti ako do proleća uspemo da sprovedemo sve planirane reforme u Klubu. Zajedničkim snagama će Beograd biti centar Evrope sledeće godine - kaže Vučić.

Govoreći o planovima nove uprave, na svojoj prvoj konferenciji za medije u ulozi predsedika KMF, Vučić je istakao da će se truditi da organizaciono unapredi rad, okupi prijatelje Kluba i približi mali fudbal građanima.

-Mali fudbal su igrali naši očevi, to je bio sport kojim su se rekreativno, ali i profesionalno, bavili ljudi širom regiona. Kako bismo vratili taj duh starih vremena, koristićemo i moderne tehnologije. Ovaj sport moramo da približimo mladim generacijama koristeći tehnologiju koja je njima bliska, kako bi umesto na ulici bili u punim halama gde će se razvijati zdrav sportski duh - izjavio je Vučić na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Govoreći o daljim aktivnostima, Vučić je rekao da za Zvezdine futsalere neće biti odmora ni tokom praznika već moraju da nastave sa treninzima, kako bi zadržali formu i pripremili se za izazove već početkom sledeće godine. 

Vučić je kao predsednik Udruženja građana CarGo istakao da ga sa Klubom malog fudbala Crvena zvezda spaja i misija humanosti, te da će već sredinom meseca biti odigrane humanitarne utakmice kako bi se prikupio novac za lečenje trogodišnje devojčice Ivane Bjelogrlić, koja ima tumor na bubregu.

- Moramo da ojačamo i humanitarni aspekt, jer sport mora da vrati svoju društvenu ulogu. Pozivam sve simpatizere kluba da budu deo zajedničke humanitarne misije. Sva deca, među njima i mala Ivana, imaju pravo na život, da rastu i da se razvijaju, a obaveza svih nas je da učinimo sve kako bismo im to i omogućili - naglašava Vučić.

Novoizabrani predsednik Kluba je zahvalio dosadašnjoj upravi na ostvarenim rezultatima i na tome što su prepoznali CarGo i pozvali ih da učestvuju u građenju budućeg evropskog šampiona.

- Veoma sam ponosan što sam postao predsednik tima koji godinu završava bez poraza i nerešenog rezultata. Godine pred nama su godine novog lica srpskog sporta - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading