Savo Milošević: Kada padnete, pad bude veliki...

Autor:

Sport

30.11.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević se oglasio posle šokantnoj remija protiv AZ Alkmara u Hagu (2:2) koji je označio eliminaciju crno-belih iz Lige Evrope kolo pre kraja takmičenja. Strateg crno-belih je pokušao da objasni kako se desio sunovrat.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Strateg crno-belih je gostovao na RTS-u dva dana nakon remija u Holandiji i naveo da bi duboko razmišljanje o prosutim bodovima bilo ravno samoubistvu.

- Trudim se da zaboravim sve što je bilo, jer u fudbalu razmišljati o prošlosti je - samoubistvo. Fudbal danas je takav, dinamičan, brzo se odvijaju stvari, ono što je prošlo, morate da ostavite iza sebe - rekao je Milošević za RTS.

Ipak, ako ne želi za sebe, morao je šef struke crno-belih još jednom da sagleda meč sa Alkmarom. 

- Razumem interesovanje javnosti za ovu utakmicu i način na koji se ona odigrala, ali nemam taj luksuz da se dalje njom bavim, jer je sutra novi meč za nas. Nastojim da zaboravim, ne u smislu da nećemo analizirati šta se desilo, mada neka podrobna analiza nije potrebna. Meni i stručnom štabu je potpuno jasno šta se desilo pre neku noć. Moraćemo da učinimo sve da takve stvari probamo da popravimo u budućnosti, ali te stvari nisu nelogične. Znamo kako izgledaju ljudima sa strane, ali savršeno je sve logično što se dogodilo i stvari se sa razlogom dešavaju u fudbalu - rekao je Milošević.

Imao je onda Milošević i pitanje za fudbalsku javnost u Srbiji.

- Šta je logičnije: ovih 88 minuta koji su tako delovali protiv ozbiljne ekipe u Evropi i da li je uopšte neko mogao to da zamisli pre šest meseci ili ovih poslednjih pet minuta utakmice? A, znam mišljenje svih u javnosti o našem fudbalu - naveo je on.

I najzad, dolazimo do Savovog objašnjenja zašto se Partizanu desio iznenadni krah u Hagu.

- Dešavaju se ovakve stvari kada ekipa igra na gornjoj granici mogućnosti ili preko svog limita. Ova ekipa sve utakmice u Evropi je odigrala preko svojih mogućnosti. Zato se dešava da kada padnete, da taj pad bude veliki. Da ga je teško zaustaviti. Takve konfuzije i padove mogu da imaju i najveće ekipe u Evropi. Imala je i Barselona u revanšu protiv Liverpula ili Ajaks protiv Totenhema, isto je u pet minuta izgubio utakmicu. A, oni imaju bolje i kvalitetnije ekipe od nas, mnogo veće budžete, pa opet nisu izbegli konfuziju - istakao je Milošević.

Zna Milošević kada se desio momenat koji je survao Parni valjak u ambis.

- Okidač za konfuziju može da ima milion razloga. Nama se desio taj prvi gol, koji se ne dešava često, čak se desi jedan u 10 godina na svim utakmicama. On je baš retkost, ali se desi. On je bio okidač za konfuziju koja se kasnije desila. Rekao sam posle utakmice da su se moje izmene pokazale kao loše ili nisu dovoljno uticale na to da se ovo ne desi i uvek je odgovornost na treneru - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading