"ORLOVE" ČEKA PAKAO NA EVRO!

Autor:

Sport

30.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davno beše leto 2000. godine, kada su fudbaleri tadašnje SR Jugoslavije igrali na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, a malo ko je tada mogao da veruje da će Srbi bezmalo dve decenije čekati i moliti se da konačno dočekaju da bodre svoj tim na kontinentalnom šampionatu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Uoči subotnjeg poludirigovanog žreba (18.00, Sport klub 1) grupa za EVRO 2020. godine "orlovi" već znaju da ih čeka istinski pakao na takmičenju koje će se održati od 12. juna do 12. jula u 12 gradova širom Starog kontinenta. Ako trijumfuju u plej-ofu Lige nacija krajem marta, izabranici Ljubiše Tumbakovića (67) sigurno će za protivnika u D grupi imati Englesku iz prvog šešira.

Potencijalni rivali iz drugog šešira su svetski šampion Francuska, sve bolja Poljska, stari znanac Švajcarska i viceprvak planete Hrvatska. Srbiji iz trećeg šešira, pre svih, preti aktuelni vladar Evrope Portugal, protiv kojeg se nismo proslavili u kvalifikacijama za EP ove godine (1:1, 2:4), dok su ostali potencijalni rivali Turska, Austrija, Švedska i Češka. Poznato je i da će se mečevi D grupe na EP igrati u Londonu i Glazgovu.

Moliće se Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, Aleksandar Kolarov i ostali asovi "orlova" da ih sreća pogleda na žrebu u Bukureštu, ali pre toga imaće ni najmanje lak zadatak da kroz dve prepreke u Ligi nacija izbore za Srbiju (pre)dugo čekano Evropsko prvenstvo. Rival u polufinalu C divizije biće im Norveška u Oslu 27. marta, a ukoliko savladaju "vikinge", pet dana kasnije dočekaće na Marakani boljeg iz glazgovskog duela između Škotske i Izraela.

ŽREB ZA EP 2020.

GRUPA SMRTI

Engleska

Francuska

Portugal

Srbija

NAJPOŽELJNIJA GRUPA

Engleska

Poljska

Austrija

Srbija

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading