UKLETI STOJKE: Stradao u Strazburu, pa u Hagu!

Autor:

Sport

30.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi uglavnom nemaju sreće pred međunarodnim sudovima u Strazburu i pogotovo Hagu, a u ta dva grada stradao je na identičan način golman Partizana Vladimir Stojković (36). U administrativnom centru Holandije bio je tragičar meča petog kola Lige Evrope između AZ Alkmara i Partizana završenim remijem (2:2), kojim su crno-belima raspršeni snovi o evropskom proleću.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

Iskusni čuvar mreže pogurao je grogirane domaćine ka remiju neverovatnim kiksom u 88. minutu, kojim su fudbaleri Alkmara preko Drojfa smanjili na 1:2, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade isti igrač ponovo matirao Stojketa.

Za Vladimira je meč u Hagu bio klasičan deža vi od pre 14 godina jer je u dresu Crvene zvezde proživeo gotovo identične scene. Remi istim rezultatom (2:2), koji je boleo kao poraz. Primljen gol u sudijskoj nadoknadi posle vođstva od 2:0 i dvostruki strelac za tim koji juri rezultat. Baš kao u Hagu.

Kobni duel odigran je 14. decembra 2005. u Strazburu. Zvezda je gostovala francuskom timu koji se te sezone grčevito borio za opstanak i na kraju ispao iz Lige 1, ali je kolo pre kraja obezbedio plasman u nokaut fazu tadašnjeg Kupa UEFA (današnja Liga Evrope). Strazbur je na teren poslao izmešan sastav, spekulisalo se po Beogradu danima da neće mnogo zapinjati. Vodili su crveno-beli sa 2:0 pogocima Baste i Đokaja i delovalo je da će prvi put posle Barija prezimiti u Evropi. Međutim, tako nije razmišljao do tada anonimni i u to vreme golobradi Kevin Gamero. Ušao je s klupe, prvi gol dao u 78. minutu, a drugi u četvrtom minutu sudijske nadoknade za suze navijača Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport

Glumac i navijač Partizana Sergej Trifunović žestoko je prozvao Vladimira Stojkovića zbog kiksa u Hagu i poručio mu da bi trebalo da se vrati odakle je došao (u Crvenu zvezdu), aludirajući i na čuvenu majicu koju je Stojke nosio na derbiju po prelasku iz redova crveno-belih u Humsku.

- Oprostićemo ti tvoju ružnu prošlost, samo se vrati odakle si došao - napisao je Trifunović, na šta mu je potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić odgovorio: "You'll always walk alone (Ti ćeš uvek hodati sam)."

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading