Mitroviću je sve u životu jednostavno, zato i cepa mreže: Gde sam srećan, tu ostajem...

Autor:

Sport

29.11.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović igra sezonu karijere, za "orlove" je postigao čak 11 golova i to na sedam uzastopnih mečeva, a i u dresu Fulama takođe beleži sjajne rezultate, golgeter iz Smedereva je 13 puta zatresao mrežu rivala u Čempionšipu. U opširnom intervjuu za "Skaj Sports" je govorio rekordima koji su za njim, i o onom iz 1956. koji teži da prestigne. Mitrović je otkrio zašto je ostao na "Krejven kotidžu" posle ispadanja u niži rang, iako je imao šansu da ode.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

Mitrović je postigao samo četiri gola manje od apsolutnog rekorda Stjepana Bobeka.

- Bila bi to najveća stvar u mojoj karijeri. Uvek sam ponosan kada dođem da igram za moju zemlju. Taj dres je najveća čast, pa bi obaranje tog rekorda učinilo moju porodicu i sve oko mene veoma ponosnim- rekao je Mitrović u intervjuu za "Skaj Sports".

- Radujem se svakoj utakmici za državni tim. To je dečački san i sad ne mogu da poverujem da sam toliko blizu da ostvarim nešto tako za srpski fudbal. Na tom spisku su neki zaista veliki igrači, velika imena i ja sam sad uz njih. Moram samo da nastavim da radim da bih postigao još golova- istakao je Mitrović.

Posle ispadanja Fulama iz Premijer lige, mnogi mediji su potencirali njegov potencijalni odlazak sa "Krejven kotidža", ali Mitrović napominje da ostanak u klubu nije bio teška odluka.

RepublikaFoto: Starsport

- Bilo je lako. Volim ovaj klub i ljude koji rade ovde. Svi i sve u ovom klubu me čini srećnim. Porodica se oseća kao kod kuće. Na terenu igram i dajem golove, a zato i igram fudbal. Pronašao sam sreću ovde. Znaju kako da me koriste i ovo je klub koji me je zaista želeo. Ljudi me vole i sve me to čini zadovoljnim pa sam rešio da ostanem- jasan je 25-godišnji napadač.


Posle 18 odigranih kola u Čempionšipu, Fulam je na trećoj poziciji sa sedam manje od prvoplasiranog Vest Broma. Mitrović je drugi strelac lige sa 10 golova i imajući sve to u obzir, za Fulam postoji samo jedan cilj - povratak u Premijer ligu.

- Zbog toga sam ostao. Mislim da mogu da pomognem timu. Moj posao je da dajem golove i trudim se da ga obavim na svakoj utakmici. Nadam se da ću pomoći timu da izbori direktnu promociju. To je cilj. Siguran sam da ćemo, kako sezona bude odmicala, igrati sve bolje i bolje... U stvari, siguran sam da ćemo sledeće sezone ponovo igrati Premijer ligu- zaključio je Mitrović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading