Čovek koji je načinio najveći sportski "greh": Ne može Makedonac da bude peta Zvezdina zvezda!

Autor:

Sport

29.11.2019

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbaler Milko Đurovski je ponovo govorio o detaljima svog prelaska iz Crvene zvezde u Partizan i rekao kako nije mogao da bude Zvezdina zvezda jer je Makedonac.

RepublikaFoto: youtube.com/Nebojsa Petrovic
Milko Đurovski

U intervjuu za "Nedeljnik" je otrio detalje "zabranjenog" transfera.

Razlog za takav ishod je bila odluka uprave kluba iz Ljutice Bogdana da svom najboljem igraču ne dodeli stan.

- Možda su i hteli da me puste u Partizan. Zašto nije bilo pete Zvezdine zvezde posle Pižona? Možda nisu pored mene mogli da je dovedu. Zvezda je srpski klub. Ne može Makedonac da bude peta Zvezdina zvezda. Posle Pižona je bio luft, ja odlazim u Partizan, a u Zvezdu dolazi Piksi- rekao je Đurovski.

On je potom rekao i da je iz Beograd otišao u Prag.

- U Partizanu su se plašili da ne ostanem u Zvezdi i u Pragu sam se našao da bih bio što dalje od Beograda. Da otvorim račun, daju mi lovu i posle dođem u Partizan. Ali to je bilo Šajberovo vreme. Prelazni rok se odložio, pa sam bio dodatno u Titovom lovištu kod Osijeka. Pa se opet odložilo i ja kažem: "Idem u Beograd." Otišao sam u Zvezdu da se pozdravim sa Džajom i Cveletom. Bila je tu sekretarica Dara Zec. Kažem: "Došao sam da se pozdravim", a Cvele mi na to: "Ajde da se dogovorimo. Daćemo ti duplo… ali lažnih para." Kada sam izlazio, Dara je plakala. Ovi iz Partizana nisu mogli da me nađu, ali ja sam rekao, idem iz Zvezde. Bila je ona utakmica Zvezda–Hajduk na čijem sam kraju bacio dres na Sever- rekao je Đurovski.

Na pitanje šta danas misli o Jugoslaviji, Đurovski je rekao "sve najbolje".


- Ne mogu da shvatim da su neki ljudi toliko promenili mišljenje. Mogao si da ideš redovno na more, da kupiš stan, imao si plaćeno zdravstveno osiguranje… Danas nemamo ništa. Danas ako nemaš para ne možeš ni da se lečiš. Pričaju: "U Jugi nije bilo toga i toga." Pa možda nije bilo nekih godina kafe ali si imao para da odeš u Italiju i da je kupiš. A danas imaš sve, ali nemaš novac, pa ne možeš ni da kupiš", istakao je, između ostalog, Đurovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading