Crna Zvezdo, odbila si Levu za 1000 evra!

Autor:

Sport

28.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedni će reći da je to bila čista karma, drugi da je samo slučajnost, a treći da je to normalno za najboljeg napadača današnjice. Tek golgeter Bajerna Robert Levandovski demolirao je Crvenu zvezdu u trijumfu Bajerna od 6:0 (1:0) u 5. kolu Lige šampiona, a ironija je da je pre 13 godina bio nuđen klubu sa Marakane, i to za platu od 1.000 evra. Tadašnji sportski sektor sa sportskim direktorom Goranom Mazom Vasilijevićem na čelu procenio je tada da Poljak nije dovoljno talentovan za Zvezdu, čiji je predsednik tada bio Dragan Stojković Piksi. To je za srpske medije otkrio Mirko Poledica, bivši as Legije, Leha i Pogona, a sada predsednik sindikata fudbalera Nezavisnost.

RepublikaFoto: Starsport
Unakazio srpskog šampiona - Robert Levandovski

ZVER OD NAPADAČA

- Tačno je da sam Robija, kako ga zovem, ponudio Crvenoj zvezdi. Sećam se, bila je to 2006. godina, trenirao sam zbog nekih dešavanja u klubu sa drugim timom Legije. Na prvom treningu sam video zver od napadača. Dete od 18 godina je imalo sve karakteristike vrhunskog centarfora. Bio je spreman da igra za platu od 1.000 evra. Međutim, Maza Vasilijević mi je rekao da Poljak koji nije prošao u Legiji ne može da igra u Crvenoj zvezdi - ispričao je Poledica.

Međutim, nisu samo u Ljutice Bogdana verovali da je Leva škart. Nekadašnji selektor Poljske Fracišek Smuda pozvan je da ga gleda u poljskom Zniču iz Pruškuva, trećeligašu koji je otišao iz Legije.

- Da sam hteo da gledam drvo, otišao bih u šumu - rekao je tada Smuda, koji bi zbog svojih reči danas morao da pocepa svoju trenersku diplomu.

Ostalo je istorija. Levandovski je posle toga prešao u Leh, pa u Borusiju iz Dortmunda, da bi kao jedan od najboljih golgetera Evrope 2014. kao slobodan igrač došao u Bajern. A onda je došao na Marakanu kako bi maltretirao igrače Crvene zvezde, kojima se od njegovih kretnji verovatno zavrtelo u glavi. Kako drugačije objasniti njihove izjave koje se graniče sa idiotlucima.

RepublikaFoto: Starsport

IDIOTSKE IZJAVE

Tako je Aleksa Vukanović rekao da je doživeo lepo iskustvo u porazu od 6:0.

- Veliko iskustvo za nas, mi smo ipak manji klub u odnosu na Bajern, ali lepo iskustvo, to je najbitnije. Idemo dalje, glava gore - rekao je Vukanović.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksa Vukanoviću više brine iskustvo nego poraz od 6:0!

Još luđi komentar imao je Njegoš Petrović, koji je rekao da Zvezda nije iskoristila svoje šanse?! Podsetimo, prvi i jedini put crveno-beli su u gol Nojera šutnuli u finišu meča, kada je pokušaj Ivanića Nemac lako ukrotio.

- Mislim da smo korektno ušli u utakmicu, nismo iskoristili naše šanse. Potom smo primili gol, ali smo se držali u prvom poluvremenu - kazao je Njegoš.

Robert: Zavisnik sam od golova!

Robert Levandovski je Beograd napustio sa loptom kojom je postigao najbrži poker golova u istoriji Lige šampiona (14 minuta), a potom se oglasio na Tviteru.

- Moram nešto da priznam. Ja sam zavisnik od golova - poručio je napadač Bajerna.

RepublikaFoto: Starsport
Četiri gola je dao Robert Levandovski za 14 minuta

Živa: Sramota, kaznite igrače!

Bivši trener Crvene zvezde Milan Živadinović smatra da igrači moraju da budu sankcionisani za kriminalno izdanje protiv Bajerna.

- Ovo je bila najveća sramota od osnivanja Crvene zvezde. Pojedinci su se ponašali kao primadone na terenu. Razmaženima ne bih dao premije do kraja godine. Čestitam navijačima koji su ostali do kraja meča - rekao je Živadinović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: twitter.com/tvbalkaninfo
Milan Živadinović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading