Iz Mladenovca, preko Zvezde do Italije: Ko je Aleksa Terzić, srpski fudbaler koga su probali da otmu?

Autor:

Sport

20.11.2019

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je u medijima odjeknula vest da su dvojica mladića pokušala da otmu mladog reprezentativca Srbije Aleksu Terzića.

RepublikaFoto: Starsport
Velika drama mladog beka

U kasnim večernjim časovima Terzić, koji se vratio iz Niša gde je sa mladom reprezentacijom Srbije igrao meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, bio je na Novom Beogradu. U ulici Jurija Gagarina dvojica mladića su pokušala da ga otmu, ali nisu uspela, pa su na kraju samo ukrali njegov automobil.

Ipak oni su privedeni, a prvotimac Fiorentine je trenutno u Beogradu i bezbedan je. Ali ko je Aleksa Terzić?

On je rođen u Beogradu, a odrastao je u Mladenovcu. Kao jako mlad, sa 11 godina dolazi u redove Crvene zvezde gde je tokom narednih sedam godina bio jedan od najboljih produkata omladinske škole crveno-belih.

On je karijeru počeo kao levo krilo i jako dugo je igrao na toj poziciji. Dragan Mladenović je kao glavni čovek omladinske škole crveno-belih savetovao da se Terzić prebaci nazad na mesto levog beka.

Tokom sezone 2017/18 ušao je u prvi tim, a naredne godine je odigrao nekoliko mečeva za prvi tim na startu sezone. Kada se očekivalo da dobije šansu u prvom timu pozajmljen je Grafičaru, a na kraju prošle sezone prodat je Fiorentini za oko 2 miliona evra.

Od U15 nivoa je redovan reprezentativac Srbije. Za sada za Fiorentinu još uvek nije debitovao i uglavnom igra za mladi tim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading