Tumbakoviću se već drma klupa: FSS traži zamenu za selektora, pregovori već zakazani!

Autor: informer.rs

Sport

19.11.2019

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković mogao bi već posle šest utakmica na klupi "orlova" da dobije otkaz! Rukovodioci Fudbalskog saveza Srbije nisu zadovoljni kako je nacionalni tim igrao pod njegovim vođstvom.

RepublikaFoto: Starsport
Tumbaković već bivši?

Srbija je propustila priliku da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo 2020. Našem timu sad preostaje poslednja šansa u baražu Lige nacija, a prvi rival u polufinalu biće Norveška, i to u Oslu 26. marta.

Tumbakovićem su nezadovoljni i sami fudbaleri kaže "Informerov" izvor iz FSS.

Čelnici FSS nisu sigurni da će sa Tumbakovićem moći da naprave iznenađenje i savladaju Skandinavce.

- Nekoliko članova Izvršnog odbora (IO), najvišeg tela FSS, ocenilo je u neformalnim razgovorima da je dovođenje Tumbakovića bio loš potez. Nezadovoljni su što reprezentacija od njegovog dolaska nije pokazala nikakav pomak u igri. Štaviše, utisak je da Srbija igra sve slabije. Takođe, za kratko vreme veliki broj igrača je prošetao kroz reprezentaciju, a umesto da smirimo tenzije van terena desio nam se i "slučaj Jović". Očekuje se da IO zaseda narednih dana i da tema bude upravo Tumbaković - kaže izvor iz FSS za "Informer".

RepublikaFoto: Starsport

Čelnici FSS obaviće do kraja meseca razgovor sa Veljkom Paunovićem u vezi s preuzimanjem reprezentacije, saznaje "Informer". On je pre nekoliko dana dobio otkaz u klubu Čikago Fajer, koji je vodio četiri godine. Paunović je u SAD otišao neposredno posle osvajanja Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina sa "orlićima". Lideri te generacije bili su sadašnji A reprezentativci poput Rajkovića, Sergeja Milenković-Savića, Gaćinovića, ali i Grujić, Veljković, Živković...

Tumbakoviću zameraju što je za šest utakmica, od čega je bilo pet takmičarskih u kvalifikacijama, pozvao čak 34 igrača i nije se dogodilo da isti sastav započne bar dva meča.

- U ovom trenutku niko ne može da nasluti kojim bi timom Tumbaković počeo utakmicu protiv Norveške, ali svi su sigurni da to ne bi bila nijedna od onih šest postava iz prethodnih šest utakmica. Nijednom nije uigravao prvih, najboljih 11 koje imamo, a mi do utakmice u Oslu više nemamo bukvalno nijedan meč. Nije moguće ni organizovati kontrolnu utakmicu, jer nema termina - rekao je izvor iz FSS za "Informer".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading