Ozloglašeni sudija ispao fer prema Srbima: Fudbaleri tzv. Kosova tražili prekid utakmice, Roki ih iskulirao!

Autor:

Sport

16.11.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri tzv. Kosova, poraženi su u petak od Češke rezultatom 2:1 u osmom kolu kvalifikacija i tako ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo. Utakmici su prethodili veliki neredi koji su u gradu napravili navijači dve reprezentacije. Tenzije su nastavljene i za vreme utakmice, a fudbaler tzv. Kosova tražio je od sudije da prekine utakmicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Češka - Kosovo

Češki navijači su dočekali goste vrlo neprijateljski i ranije su isticali da ne podržavaju odluku države o priznavanju južne srpske pokrajine.

U samom gradu policija je imala pune ruke posla. U nekolliko navrata morala je da interveniše zbog napda čeških navijača na goste. Međutim, mediji javljaju i da je grupa od oko 600 Albanaca takođe pokušala da izazove incidente, što im je pre mesec dana, kada su se dve reprezentacije sastala u Prištini, pošlo za rukom.

Amir Rahmani, fudbaler Kjeva i reprezentativac tzv. Kosova, rekao je nakon meča da je pokušao da utiče na sudiju Đanluku Rokija da prekine utakmicu.

- Insistirao sam kod Rokija da obrati pažnju na rasističke povike. Rekao mi je da ne razume šta skandiraju, na šta sam uzvratio da ja razumem. Pričali smo na italijanskom jeziku, rekao mi je da će prekinuti, ali nije to učinio - rekao je Rahmani.

Podsetimo, Đanluka Roki se nedavno našao u centru skandala nakon utakmice Ajaksa i Čelsija, a karijera mu je obojena kontroverzama i incidentima. Ipak, ovog puta ne možemo ništa da mu zamerimo.

Bizarna je izjava golmana Arijaneta Maurićija. On je rekao da ne zna šta su navijači Češke skandirali, ali tvrdi da je bio meta rasizma.

- Češki navijači su me rasistički vređali. Nisam čuo šta su rekli, reagovao sam kao profesionalac.

Fudbaleri tzv. Kosova su izgubili svake šanse za plasman na Evropsko prvenstvo i deluje je da su spremni na sve kako bi izdejstvovali eventualnu kaznu za reprezentaciju Češke, ali teško da će im to poći za rukom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading